Uutisia

Olethan jo muistanut ilmoittaa Kallio Kukkii tapahtumatiedot?
Teatteri Kallio on noussut merkittäväksi vaihtoehtomusiikin konserttiareenaksi Helsingissä. Teatterin huhtikuun keskiviikot tarjoavat uusia tulkintoja kansanmusiikista ja jazzista
Kallio Kukkii festivaali tarjoaa kulttuuria kaikille 8.-17.5.2015: musiikkia, teatteria, näyttelyitä, runoutta, opastuksia, performanssia, taidetta, työpajoja, kirjallisuutta, luentoja ja paljon muuta!
Haluatko järjestää oman tapahtuman tai tempauksen Kallio Kukkii viikolla? Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta keväisessä kulttuuritapahtumassa?
Uuden ulkoasun on suunnitellut graafinen suunnittelija ja kuvittaja Salla Vasenius.
”Talkoot ulottuivat melkein kaikille elämänaloille ja Kun työ oli tehty ja valmiiksi todettu, oli tärkeää juhlia ja virkistää mieltä. Talkoisiin kuuluikin runsas kestitys. Usein järjestettiin myös vauhdikkaat talkootanssit”. Kertoo Suomenusko facebook-sivuillaan. Kallion kulttuuriviikot jatkavat tätä perinnettä omalla tavalla ja ovat myös uudistaneet sitä. Kulttuuriviikoilla talkootyö lähtee erilaisten toimijoiden henkisesestä osaamisesta. Tästä pääomasta syntyy ainutlaatuiset kaksi kertaa vuodesta järjestettävät kulttuuriviikot, joilla on parinkymmenen vuoden perinteet. Näin kirjoittaa Suomenusko talkooperinteestä:
Kallio Kukkii 2015 järjestetään 8.5. - 17.5. Ohjelmatietojen viimeinen jättöpäivä on 8.4.
Schema-kvartetti tuo tuulahduksen klassisenmusiikin huippuosaamista Teatteri Kallion lavalle keskiviikkona 11.3. Samalla kvartetin konsertti on toiveuusinta syksyn Kallio Kipinöi –viikolta.
Helmikuu on hienoin talvikuukausi. Helmikuun nimi tulee jäähelmistä, joita näkyy puun oksilla suojasään jälkeisillä pakkasilla. Talven kuningas kuukauden kunniaksi Teatteri Kallio tarjoaa hienon konserttien sarjan.
Elokuvateatterit - korttelikinojen aikaan -kirjan voi ostaa Kallion Kulttuuriverkoston verkkokaupasta.
Elokuvateatterit - korttelikinojen aikaan -kirja kertoo ajasta, jolloin korttelikinot olivat vielä voimissaan. Helsingissä oli vielä 1980-luvun alussa noin 40 elokuvateatteria. Teos perustuu Olli Aaltosen ja Jussi Nenosen valokuviin.
Syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Saara Vanhalan.
Kallion Kulttuuriverkoston Kallion kävelyfestivaali täyttää vuonna 2015 kymmenen vuotta. Kävelyfestivaali järjestää teemallisia opastettu kävelykierroksia kuukausittain Kalliossa ja sen lähialueella. Talvikaudella kävelytapahtuma keskittyy aiheeseen sopiviin keskustelu- ja luentoiltoihin.
Teatteri Kallion ”ohjelmalliset keskiviikot” aloittaa teatterivierailu Järvenpäästä. Vastakohtia -esitys perustuu muun muassa Pentti Saaritsan, Arto Mellerin, Kari Hotakaisen, Eino Leinon ja Rosa Liksomin teksteihin. Rooleissa ovat Auli Suojanen ja Helvi Söderlund.
Kaupunkien katuja on tavattu nimetä hallitsijoiden ja paikallisten kuuluisuuksien mukaan. Kallion kävelyfestivaali on julkaissut nyt nettiversiona omatoimikävelyreitin, joka kertoo Kallion seudun katujen nimien alkuperästä ja historiasta.
Kallion Kulttuuriverkoston puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin Saara Vanhala Hallituksen jäseniksi valittiin syyskokouksessa Arja Aho, Tapio Kosonen, Hanna Lehtinen ja Maiju Rohkea. Hallituksen varajäseniä ovat vuonna 2015 Juhani Vierimaa ja Mikko Kettunen.
Suositun Café Barockin kausiohjelma Helsingin Hämeentiellä jatkuu syksyllä jo neljättä vuotta ravintola Allotriassa. Café Barock on saavuttanut vakaan suosion ja kanta-asiakkaiden lisäksi saavuttaa ympäri Suomen uutta yleisöä, joka pääsee helposti lähestyttävällä tavalla tutustumaan klassisen musiikin maailmaan.
Kallio Kipinöi sunnuntai pitää sisällään capoieraa, tanssia, teatteria, balladeja sekä yhteiskunnallisia elokuvia. Illan Shaibalaiba! Story Cafessa jaetaan ja kuunnellaan tarinoita.
Kallio Kipinöissä liikutaan viikonlopun aikana erilaisten tarinoiden maailmassa. Korttelidraamakävelyn ensi-ilta valottaa "jäljet johtavat sylttytehtaalle" -sanontaa ja liikkuu mystisen Tattarisuon tapauksen jäljillä. Tarinateatteri Acts tekee yhteisöllistä teatteria yleisön kokemuksista ja tarinoista. Late night talesissa mm. kirjailijat Seita Vuorela, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Jani Nieminen lukevat omia tekstejään. Stina Koistinen esittää Eppu Nuotion ja muiden runoilijoiden teksteihin säveltämiään kappaleita. Sunnuntain satutuokiossa taas tarinoidaan koko perheelle.
Marjo Leino-Set Kallio Kipinöi -klubin vieraana
RSS ATOM