Uutisia

Kallio Kipinöi juhlii Kallion juhlaviikkoja kymmenien tapahtumajärjestäjien kanssa. Yhtenä tapahtumien näyttämönä toimii myös Kallion kirjasto. Kallio Kipinöi -liput liehuvat saloissa kaupunkifestivaalin ajan.
Kallion näyteikkunoissa on nähtävillä yli 20 taiteilijan töitä. Kaduille avautuvissa ikkunoissa näkyy vintagekollaaseja, maalauksia, grafiikkaa ja piirustuksia.
Kymmenen päivän sisällä Kalliossa voi kokea n. 130 tapahtumaa. Viikon teatteritapauksia ovat muun muassa Helsingin Gay-teatterin Jeffrey-näytelmä sekä Kultsa-teatterin tulkinta Shakespearen Coriolanus-näytelmästä. Teatteritarjonnan erikoisuus on Helsingin työväenopiston draamaryhmän näytelmä ”Oikeutta ja totuutta etsin!”. Kallion kaduille jalkautuva esitys pohjautuu 1930-luvun Tattarisuon tapaukseen.
Kallio Kipinöin avajaisten tähtinä ovat tänä vuonna alueen pienteatterit. Kalliossa ja sen lähialueilla on lukuisia itsenäisiä teattereita, jotka tuottavat kymmeniä ensi-iltaesityksiä vuosittain.
Minä olen Adolf Eichmann ja Sateenkaaren pienet helme
Kurkkaa päivittäiset vinkit sekä tutustu Kallio Kipinöi ohjelmaan.
Kallio Kipinöi –kaupunkifestivaalin tapahtumalehti on ilmestynyt printtilehtenä sekä myös web-versiona. Lehti on jakelussa 3.11. alkaen. Jakelu kattaa Kalliossa kirjastoja, erilaisia kulttuuritiloja, kahviloita sekä ravintoloita ja kauppoja etc.. Muualla kantakaupungissa lehteä saa kohderyhmä kohteissa, joita ovat kirjastot, erinäiset kulttuurilaitokset, tietyt ravintolat ja kahvilat.
Kallio Kipinöi tarjoilee vuoden pimeimpään aikaan, 14.-23.11.2014, yli sata tapahtumaa Helsingin Kalliossa. Vuoden 2014 ohjelmassa nautitaan laajasti taiteen monimuotoisuudesta. Kiinnostavia helmiä ovat M. A. Nummisen luento "Katsaus jatsimusiikkiin", Helsingin Gay-teatterin Jeffrey -näytelmä, Sauna Hermannin Disco back to 80's sekä Kallion liikkeiden ikkunoihin muodostuvat Näyteikkunanäyttelyt.
Kuvittajien Talli on grafiikanpaja ja työtila Sörnäisissä. Se on myös Kallion alueen ainoa taidegrafiikan työhuone.
Museoviraston kirjastossa on avautunut Museoviraston ja Journalistisen kuva-arkiston yhteisnäyttely, joka esittelee helsinkiläisen muotikuvaaja Kari (Rainer) Pulkkisen (1946-2003) töitä. Pulkkista pidetään yhtenä oman aikansa tuotteliaimpana suomalaisena valokuvaajana.
Kallion kävelyfestivaalin kesäkausi päättyy sunnuntaina 19.10 klo 14:00 kävelykierrokseen ”Rumaa vaiko kaunista”. Kävelyllä tarkastella 1960-luvun arkkitehtuuria ja pohditaan onko 1960-luvun arkkitehtuuri aliarvostettua? Kierroksen lähtöpaikka on Toinen linja 15. Käsiohjelma 2 euroa. Kesto noin tunti. Lämmintä pukeutumista suositellaan.
Kallio Kipinöi vuoden pimeimpään aikaan 14.-23.11.2014. Etsimme vapaaehtoisten joukkoon mukaan VALOKUVAAJIA
Kallio Kipinöi (Kallio Sparks) Festival invites all the local culture enthusiasts and event organizers to celebrate and to be a part of this year's unforgettable festival, held during 14-23.11.2014. Our goal is to yet again organize an event that is full of colourful cultural events, from different culture genres.
Kallion Kulttuuriverkoston Kallion kävelyfestivaali oli osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä 2014 12.-14.9. Tämän vuoden kulttuuriympäristöpäivien teemana oli näkymätön kulttuuriympäristö. Kävelyfestivaalin ohjelmassa oli kaksi opastettu kierrosta Kalliossa. Kierroksilla tutustuttiin 1970-luvulla lopullisesti kadonneeseen Puu-Kallioon ja mitä tuli tilalle. Toinen kierros Kallio – punaisen Helsingin sydän 1918 vei Suomen sisällissodan aikaiseen elämään sekä Helsingin valloituksen viimeisiin hetkiin Kalliossa
Kallio Kipinöi –viikoille voivat järjestää tapahtumia erilaiset toimijat Kallion alueella. Kallio Kipinöi 14.–23.11.2014. Kulttuuriviikko on itsenäisesti tuotettujen tapahtumien kokonaisuus. Ohjelmasisällön muotoa ei ole rajattu. Se voi olla esimerkiksi näyttely, esitys, konsertti, keskustelu, työpaja tai esitelmä. Rajoituksena ovat ohjelmat joiden päämotiiviksi katsotaan poliittisen tai uskonnollisen aatteen levittäminen. Viimeinen tapahtumien jättöpäivä on 9.10.
Kallion Kulttuuriverkoston ja Kustantaja Laaksosen Kallion puutalo aikakautta esittelevän kirjasarjan aloittaneesta teoksesta Puutalojen Kallio on ilmestynyt nyt kolmas painos. Kirjaan on koottu otoksia 1920-1960-luvun Kalliosta.
Kapua on hyväntekeväisyyskampanja, jonka jäsenet keräävät varoja kehitysmaiden tukemiseksi kiipeämällä maailman vuorille. Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty yli 350 000 euroa. Kuudes hanke, KAPUA 2014 Etiopia kerää varoja kehitysmaiden tytöille ja naisille.
Vuoden 2001 Kallio Kipinöi –festivaaleilla tehtiin suomalaista-, helsinkiläistä-, alppilalaista - elokuvahistoriaa. Silloisen Kallion Kulttuuriverkoston alajaosto Kurvin Rainat, yhteistyössä Mielin Kielin-yhdistyksen sekä Gnu-filmsin kanssa päättivät herättää henkiin yhdeksi viikonlopuksi vanhan elokuvateatterin. Paikka oli Kino-Alppi, joka myös tunnettiin nimellä Pikku Capitol. Tilan nykyinen nimi on Kulttuuritalon Alppisali.
Viime keväänä mediassa oli tieto, että Kallion terveysasema saattaa sulkea ovensa vuoden 2015 alussa. Tilalle suunnitellaan perhekeskusta. Kallion terveysaseman kohtalo on osa laajempaa kokonaisuutta, johon sosiaali- ja terveyslautakunta ottaa kantaa. Nykyiset Kallion terveysaseman potilaat ohjattaisiin muille etelän terveysasemille kuten Vallilaan, Töölöön, Viiskulmaan ja Lauttasaareen.
Kallion kävelyfestivaalin luento- ja keskusteluillat ke. 14.1. 2015 klo 19 Sulhanen ja muita tarinoita Helsingin saaristosta. Kirjailija Maarit Verronen kertoo Lapinlahden edustalla sijaitsevan saaren, Sulhasen, sekä muiden Helsingin edustan saarten historiasta. Maarit Verronen on kirjailija, saarientusiasti ja kiintynyt pääkaupunkiseudun lähiluontoon ja arvoituksellisiin pieniin paikkoihin. Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28.
RSS ATOM