Uutisia

Kalliosta ja sen lähiseudulta löytyy 16 kirjastoa ja 9 arkistoa. Kallion Kulttuuriverkosto on koonnut nyt ne kartalle. Kaikki kirjastot ja arkistot ovat avoimia ja kaikkien käytössä. Kalliossa on mahdollista syventyä tarkemmin esimerkiksi sirkuskirjallisuuteen (Cirkon tietokeskus) tai vaikkapa Helsinkiin rakennettujen rakennusten piirustuksiin ja asiakirjoihin (Rakennusvalvontavirasto).
Teatteri Kallion Kulttuurikeskiviikot palaavat kesätauolta. Musiikillinen painopiste loppukesän konserteissa on juurimusiikilla. Estradilla tullaan näkemään huippumuusikoiden välityksellä kansanmusiikin monet kasvot. Illat aloittaa 6.8. karismaattinen laulaja-lauluntekijä Jari Rättyä.
Kallion kävelyfestivaalissa alkaa omatoimikävelyjen sarja. Ohjelmaan kuuluu muun muassa ympäristötaidenäyttely, raitiovaunuajeluja sekä kiehtova Euroopan ja Helsingin historiaa esittelevä näyttely. Opastetut kävelyt jatkuvat tiistaina 12.8. kävelyllä, jossa paneudutaan katujen historiaan.
Omaksi kaupungiksi kotikaupunki kasvaa, kun eri yhteisöjen kautta muodostuneet verkostot kutoutuvat yhä kiinteämmin yhteen. Alkujaan erillisistä verkostoista rakentuu vähitellen, pitkän ajan kuluessa, oma ainutkertainen kokonaisuus. Kirjoittaa Suomen Kaupunkitutkimuksen Seuran puheenjohtaja Anja Kervanto Nevanlinna SKTS:n verkkosivuilla kolumnissaan. Ohessa kirjoitus kokonaisuudessaan.
Kallion Kulttuuriverkosto ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivät aloittavat yhteistyön, jonka tuloksena syyskuun toisena viikonloppuna Helsingin Kalliossa voi osallistua mielenkiintoisille kävelykierroksille.
Suomessa valmistellaan Faron kulttuuriperintösopimuksen ratifiointia. Suomessa halutaan, että myös kansalaiset osallistuisivat aktiivisesti valmisteluun ja kertoisivat millaiset toimet parantaisivat mahdollisuuksia osallistua kulttuuriperintötyöhön.
Sunnuntaina 18.5. päättynyt kymmenpäiväinen Kallio Kukkii –kaupunkifestivaaleilla oli noin 20 000 kävijää.
Suomalainen jazz elää huikeaa nousukautta. Tästä saatiin taas hieno todiste Teatteri Kallion, Kallio Kukkii Jazz-illassa maanantaina, kun lavalle nousivat Suomen nuoret jazzlupaukset Laura Annika Quartet ja Grandstand Quartet.
Helsingin festivaalikesän perjantaina 9.5. avaava Kallio Kukkii -kaupunkifestivaalin ohjelmisto sisältää noin 150 kalliolaisten yritysten, yhdistysten ja yksityisten järjestämää tapahtumaa.
Kallio Kukkii juhlavuoden kunniaksi Porthaninkatu 9 haastaa Kallion ja sen lähiseudun taloyhtiöt ja yritykset mukaan koristamaan talojen parvekkeita, pihoja ja liikehuoneistojen edustoja kukkaistutuksin ja koristein. Huomaa, että saat mahdollisesti etuja alueen liikkeistä. Alla mukana olevia yrityksiä! Jos olet alueen yrittäjä, liity mukaan. Katso yhteystietosivu
Asko Keränen nähdään yleensä soittajan roolissa festivaaleilla. Kallio Kukkii –monitaidefestivaali esittelee 22-Pistepirkko soittajan toisen puolen - kuvataiteilijan.
Kallio Kukkii –viikolla järjestetään tapahtumia myös sisäpihoilla. Erikoiskohteinaan Käenkujan väestönsuoja ja entisen saippuatehtaan katettu sisäpiha. Ja halutessaan kalliolaiset voivat pyytää 9-10.5 vaikka keinun omalle sisäpihalleen
Kallio Kukkii juhlavuoden kunniaksi Teatteri Kallio sekoittaa kulttuurin sekakäyttäjille makoisan elämyskoktailin, jossa on makuelämyksiä lapsille kuin seniori-ikään varttuneillekin ja siltä välitä myös. Teatteri Kallio on yksi Kallio Kukkii –viikon keskeisimmistä tapahtumapaikoista.
Minna Mäkipään suunnittelemia, upeita Kallio Kukkii 2014 -kangaskasseja voi ostaa kahviloiden lisäksi Kallion Kulttuuriverkoston verkkokaupasta. Kassit ovat 100% reilun kaupan puuvillaa.
Olli Haapakankaan tekemä radiodokumentti ”Eetu, kitara ja meri” on voittanut Radiofestivaalien 2014 dokumenttisarjan. Äänikuva kertoo 83-vuotiaasta laulaja-lauluntekijä Eetu Heikkisestä.
Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elävän kuvan museo osallistuu Kallio kukkii – kaupunginosafestivaaliin pidentämällä aukioloaikojaan sekä näyttämällä omassa elokuvateatterissaan Helsinki-aiheisia lyhytelokuvia, joissa on runsaasti Kallioon liittyvää kuva-aineistoa.
Lehteä on jaossa jakelupisteissä ja liiketiloissa eri puolilla Kalliota. Lehteä jaetaan myös Kallio Kukkii infopäivässä lauantaina 3.5. klo 11–15 Kallion kirjastossa ja sen voi ladata sähköisenä Kallion Kulttuuriverkoston internetsivuilta.
Itäisen kantakaupungin erikoismuseot Diakonissalaitoksen museo, Elävän kuvan museo, Lastentarhamuseo sekä Työväenasuntomuseo ovat avoinna Kallio Kukkii –kaupunkifestivaalin aikana.
Avasimme verkkokaupan, josta voit ostaa muun muassa virallisia Kallio Kukkii -tuotteita ja Kallion Kulttuuriverkoston julkaisuja. Tervetuloa shoppailemaan!
RSS ATOM