Uutisia

Helsinkiä on pidetty aikoinaan pohjoismaiden parhaana elokuvateatterikaupunkina. Kalliossakin on toiminut kaikki aikakaudet mukaan lukien yli 30 elokuvateatteria. Kallion kävelyfestivaalin Pimenneet valkokankaat -kierros esittelee joukon Kallion seudun kadonneita elokuvateattereita, osa teatterisaleista on jopa vielä olemassa.
Väinö Vähäkallion Kallio –opas esittelee arkkitehti Väinö Vähäkallion arkkitehtuuria Kalliossa ja Sörnäisissä. Esitteen nettiversio löytyy täältä.
Tue toimintaamme tai tule kehittämään kotiseutusi kulttuurielämää ja sen henkeä. Jäsenmaksulla voit osoittaa tukesi yhdistyksen toiminnalle ja sen arvoille. Jäsenillä on myös mahdollisuus tulla mukaan aktiiviseen toimintaan ja vaikuttaa näin kotiseutunsa ja yhdistyksen kehitykseen.
Aino Acktén kamarifestivaali saa uudet tilat Kallion kirkosta. Nyt seitsemännen kerran järjestettävän Aino Acktén kamarifestivaalin ohjelma sisältää musiikkia, runoutta, tanssia ja teatteria – yhteensä 50 tapahtumaa touko- ja syyskuun välillä.
Teatteri Kalliossa on maaliskuussa konserttisarja, joka esittelee joukon kiinnostavia nousevia laulaja-lauluntekijöitä. Lisäksi teatterin keskiviikoissa maaliskuussa kuullaan Euroopan-kiertueelta palannutta Tapani Varis Collectivea, sekä vielä jazzia kuukauden viimeisenä keskiviikkona.
Tammikuussa aloitti Hakaniemen kahvila-ravintola Pirittassa uusi musiikkiklubi, Iholla. Ensimmäinen klubipäivä osoitti, että tapahtuma on erittäin tervetullut lisä Kallio-Hakaniemi alueen livemusiikkitarjontaan.
Kallio Kukkii on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista kaupunginosafestivaaleista.
Mitä kertoisit kotiseudustasi musiikin keinoin? Kalevalaseura, Konserttikeskus ja Suomen Kotiseutuliitto haastavat musiikkialan taiturit ja kekseliäät käsikirjoittajat ideoimaan 45 minuutin mittaisia koulukonsertteja kotiseudusta lapsille ja nuorille. Ohjelmakilpailun tavoitteena on saada Konserttikeskuksen ohjelmistoon korkeatasoisia esityksiä, joiden ensisijaisina kohderyhminä ovat ala- ja yläkoululaiset.
Helmikuulta toukokuulle yleisöllä on mahdollisuus nähdä ilmaisnäytöksissä Suomen eri alueita kuvaavia dokumenttielokuvia Kino Tuliossa, Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs. Suomi kankaalla -sarjan näytökset on koottu Kansallisen audiovisuaalisen instituutin KAVIn kokoelmista
Neue Quartet on neljän persoonallisen muusikon perustama jousikvartetti. He haluavat tuoda klassisen musiikin kaikkien kuultavaksi ja helposti lähestyttäväksi rennolla meiningillä. Kvartetti konsertoi Teatteri Kalliossa 20.1.
Teatteri Kallion vuoden 2016 konserttien sarja alkaa 13.1. Teppo Hauta-Aho & Jukka Kääriäinen-duon konsertilla.
Kolmen kohtalon kertomus nykypäivän Suomesta. Näytelmässä käydään läpi monia tämän päivän puhuttavia asioita ja otetaan vaivihkaa kantaa vähän kaikkeen. Keskeisiä teemoja ovat suomenkielen muuttuminen, työttömäksi joutuminen sekä sosiaalisen median vaikutus. Näytelmässä riittää vauhtia sekä sarkasmia. Teatteri Kalliossa lauantaina 28.11. klo 19.
Tervetuloa lapset, vanhemmat ja isovanhemmat valmistelemaan joulua! Luvassa museon kuusen koristelua, piparien leivontaa, joulumuistoja ja omien joulukoristeiden askartelua. Lauantaina 28.11. klo 10.
Syyskokous pidetään tiistaina 8.12.2015 klo 18.30 Kallion kirjaston ryhmätyötilassa (pääovesta vasemmalle osoitteessa Viides Linja 11.
Miten mä nyt kenkää saisin? Mä teen täällä töitä niin perkeleesti? Arto Salmisen käskirjoittama Varasto on jotain komedian ja tragedian väliltä ja molempia yhtä aikaa. Varasto kertoo suomalaisen miehen ja naisen elämän ehdoista; työ on kovaa ja palkka pieni, tulevaisuudelta ei kannata erityisesti odottaa muuta kuin entistä kovempaa työntekoa ja pienempää palkkaa.
Helsinkiläinen lesbokuoro esittää uutta, suomalaisiin runoihin sävellettyä musiikkia torstaina 26.11. klo 18 Ravintola Oivassa.
Puhuttelevia kuvia (25.11.2015)
Harjun nuorisotalon Kuva puhuu 2015 -taidenäyttely koostuu kehitys- ja puhevammaisten taiteilijoiden piirustuksista ja maalauksista. Aiheina ovat eläimet ja ihmiset.
Jaetaan juhlissa kaikki ohjelma ja tarjoilu ovat sellaista, mitä joku haluaa jakaa toisten ihmisten kanssa ilman vaatimusta maksusta tai vaihdosta. Juhlat järjestetään perjantaina 27.11. klo 19 lähtien Teatteri Kallion tiloissa.
Kallion Kulttuuriverkosto pyysi Salla Vaseniusta uusimaan tapahtuman ilmeen. Graafinen suunnittelija ja kuvittaja uudisti myös tämän vuoden Kallio Kukkii -tapahtuman visuaalisen ilmeen.
Aavetaajuus kutsuu (24.11.2015)
Syksyllä avatussa Aavetaajuus -kirjakauppassa tapahtuu Kallio Kipinöi kulttuuriviikolla. Luvassa on kalevalarunous- sekä raapaletyöpaja, Juha Jyrkkään kirjailijavierailu, sparrausapua kirjoittajille sekä livemusaa.
RSS ATOM