Uutisia

Poetrywalk II taideteoksessa kaupunki, runo ja äänisuunnittelu kohtaavat toisensa.
Sirja & Konfuusion vuoden toisiksi viimeinen keikka on erikoisuutta, yllätyksiä ja tunnelmaa täynnä! Illasta voi löytää menneisyyttä, tulevaisuutta ja hetkessä olemista.
Erja Lyytisen slide-kitaralla soitettu blues kulkee Elmore Jamesin jäljillä. Englantilaisessa Guitarist Magazine -lehdessä Lyytinen nimettiinkin slide-kitaran kuningattareksi, ja Lyytinen on itse sanonut soittavansa useita kappaleita kunnianosoituksena 30-luvun amerikkalaiselle kollegalleen.
Kansallisteatterin nuoret ja lahjakkaat Brotheruksen näyttelijäsisarukset saapuvat Kallion kirjastoon esittämään lauluja Saiturin joulu -näytelmästä lauantaina 21.11. klo 10.30.
Kallio Kipinöi 10 päivän ajan 20.-29.11.2015. Kulttuuriviikon ohjelmassa on tarjolla yli 120 kulttuuritapahtumaa Kalliossa ja sen lähialueilla.
Kallion Kulttuuriverkoston Kallion kävelyfestivaalin reittioppaiden sarjassa on nyt julkaistu leivän ja raudan tuoksuinen kävelyopas joka esittelee Sörnäisten teollisuusalueen historiaa.
Liikkuva - Moving on neljän ammattitaiteilijan Silja Erikssonin, Pauliina Mannisen, Ville Mustosen ja Aino Unkilan muodostama kollektiivi, joka luo esitystaidetapahtumia julkisiin tiloihin. Instant Kallio on paikkasidonnainen esitys, jota yleisö voi seurata sunnuntaina 22.11 klo 13 Kahvila Ruplasta käsin.
Ava Ensemble vie kuulijat matkalle menneisyyteen ja nykyaikaan, paikallisten ja universaalien teemojen äärelle. Konsertissa kuullaan mm. Afshin Ardalanin sävellyksiä, kansanlauluja Iranista mutta myös muista maista joilla on ollut historiallinen yhteys Iraniin/Persiaan.
“Lopettaisit ton ihme sisäsiittosen sekoilun ja menisit vaikka Tinderiin.”
Ympyrätalon kupeessa piilottelee kolme unohdettua kioskia, jotka 60-luvun lopulla rakennettiin nerokkaiksi drive-in -pankeiksi. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta ne ovat olleet tyhjillään vuosikymmeniä ja niistä on muodostunut lähinnä katettu ulkoilmakäymälä.
Blueskitaristi Erja Lyytinen keikalla Kallio Kipinöi –klubilla launataina 21.11.
Ohjelmalehti löytyy nyt Kallio Kipinöi -verkkosivuilta. Lehden paperiversio ilmestyy jakelupisteisiin ympäri Kalliota viikolla 46.
Kallio Kipinöi 10 päivän ajan 20.-29.11.2015. Kulttuuriviikon ohjelmassa on tarjolla yli 120 kulttuuritapahtumaa Kalliossa ja sen lähialueilla.
Perinteikkään Taide- ja kehysliike Kamiter-Arsin seinätilat muuntuvat nykytaiteen Showroomiksi lokakuun lopulla. Mukana on laaja kirjo, niin tunnettuja kuin vielä tuntemattomampia taiteilijoita, yksi nimekkäimmistä taiteilijoista on Riitta Nelimarkka. Hänen lisäkseen mukana on noin 20 taiteilijaa.
Päiväkodin kulttuuriympäristöpiknik, roolipeliporukan tapaaminen linnassa tai luontokerhon vinkkisuunnistus ─ Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään ensi vuonna Suomessa otsikolla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt. 50 osallistujamaan European Heritage Days -ohjelman yhteinen teema on vuonna 2016 Heritage and Communities, joka painottaa yhteisöjen roolia kulttuuriperinnön hoidossa.
Tule mukaan tekemään kanssamme iloista kaupunkikulttuuritapahtumaa! Kallio Kipinöi –kulttuuriviikkoa vietetään 20.-29.11. Kalliossa ja sen lähialueilla.
Teatteri Kallion lokakuun ohjelmatarjonnassa on kaksi teemaa; historia ja musiikki. Historiapuolella muistellaan sodan loppuhetkiä helsinkiläisten silmin. Samaan sarjaan kuuluu myös dokumenttielokuva "Sähköinen sankaritarina", joka kertoo Helsingin teollisuuden historiasta 1900-luvun alussa. Kuukauden musiikkiteeman yksi kiinnostavimmista nimistä on puolestaan Haapoja & Illmari –kollektiivi.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppua vietetään tänä syksynä 11. - 13.9. jolloin eri puolilla Suomea järjestetään kymmeniä tapahtumia. Koko Euroopassa tapahtumia järjestetään kymmeniä tuhansia. KKV:n kävelyfestivaali on mukana taphtumassa kierroksella, joka esittelee Hakaniemen ja Sörnäisten teollisuuden historiaa.
Teatteri Kallion syyskuun avaa 2.9. Teatteri Pensaan ”Lauluja Kalliosta” Se on yhteisötaideprojekti, mihin on koottu ihmisten tarinoita liittyen Helsingin Kallion kaupunginosaan. Tarinoista on tehty musiikkia ja videotaidetta.
Kalliossa 1950-luvulla lapsuutensa asunut Esko Hytönen dokumentoi lapsuusmuistojaan Kallion kulmilta. Esko teki sen hieman poikkeavalla tavalla. Hän kirjoitti ne runoiksi. Hänen dokumenttirunot kertovat Kallion elämästä; arjesta, pienistä juhlahetkistä ja lasten, joita Kalliossa oli tuolloin paljon, leikeistä ja kokemuksista. Esko Hytösen runoissa on vahvasti koettua elämänmakua; lyyrisiä dokumenttirunoja Kalliosta. Eskon runoissa huokuu syvä rakkaus ja ymmärrys lapsuuden kotikaupunginosaan. Esko Hytönen poistu keskuudestamme kesällä 2013. Esko veti syksyllä 2005 Kallion kävelyfestivaaleilla runokävelyn, jossa liikuttiin runojenmaisemissa, Eskon lausuessa samalla runojaan. Eskon muistoksi ja Kallion kävelyfestivaalin merkkivuoden kunniaksi julkaisemme Esko Hytösen runon Suihkukaivo. Esko myös piirsi lapsuudenaikaista Kalliota. Kuvassa näkymä suihkukaivolta. Runo Suihkukaivo (klikkaa uutisen otsikkoa)
RSS ATOM