Uutisia

Jokainen aikakausi heijastaa erilaisia käsityksiä siitä, millainen kaupungin pitäisi olla, toteaa arkkitehti Panu Savolainen kirjoittamassaan tutkimuskatsauksessa, jonka on julkaissut Turun kaupunki, osana kaupunkitutkimusohjelman julkaisusarjaa. Katsaus havainnollistaa yksityisen ja julkisen tilan nykyisten ja menneisyyden merkitysten välistä eroa monin esimerkein.
Kallion kävelyfestivaali on taivaltanut 10 vuoden rajapyykille. Festivaalin ytimen muodostavat kerran kuussa toteutettavat eri teemaiset kävelykierrokset. Lisäksi ohjelmistossa on omatoimikävelyjä, joita voi tehdä KKV:n www-sivuilla olevia reittioppaita hyödyntäen.
Sopimuksen tarkoituksena on edistää aineettoman kulttuuriperinnön tunnistamista ja vaalimista Suomessa.
Kulttuuriverkoston kesäohjelma tarjoaa synttärikävelyjä. Hienon konserttisarjan ja mielenkiintoisia näyttelyjä. Yhtenä näyttelykohteena on persoonallinen kellarigalleria Laterna Magica Kruununhaassa. Kävelymatkan päässä Kalliosta.
Helsinginkadun taideliike Kamiter Arsissa aloittaa taidetori Freimari. Se on eräänlainen taitelijakollektiivi, jonka jäsenten töistä koostuva taidenäyttely avaa taideliikkeen seinä- ja pöytätilat kesäkuussa. Freimarin taiteilijoita ovat muun muassa Juha Siirto, Asko Keränen, Miss Saana (Saana Koskinen), Svetlana Brezitskaya. Tällä hetkellä tallissa on kaikkiaan 16 artistia.
Rumpali Sami Nummela on saanut arvostetun Erik Lindströmin apurahan. Porvoolaissyntyinen Nummela on yksi sukupolvensa lahjakkaimpia rumpaleita.
Paikallisen kotiseututyön merkitystä ei voi väheksyä: kulttuuri luo tutkitusti työtä ja hyvinvointia. Avustukset ja taloudellinen tuki, joka kotiseututyöhön jaetaan, tulevat moninkertaisina takaisin; kotiseututyö rikastuttaa yhteisöjemme arkea ja lisää elämänlaatua. Kirjoittaa Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo kolumnissaan Kotiseutuliiton www-sivuilla. Vanhatalon kolumni kokonaisuudessaan ohessa.
Kuin hieman varkain Teatteri Kallio vastasi juuri päättyneen Kallio Kukkii –viikon mielenkiintoisimmasta musiikkikattauksesta. Teatterin kesäohjelmisto jatkaa myös samalla linjalla. Bebopin kautta liutaan pehmeisiin folk -tunnelmiin, josta jatketaan suojatsin pariin. Kesäkauden päättää ”Texasin tornado” Erik Hokkanen Lumisudet –yhteensä kanssa.
Kymmenpäiväisen Kallio Kukkii –monitaidefestivaalin suurimmat yleisömäärät keräsi viikonlopun päätöstapahtuma Kallio Kukkii Picnic Dallapènpuistossa sekä Puu-Vallilan perinteinen Pihakirppis.
Blueskitaran ja huuliharpun mestari Pepe Ahlqvist sekä voimaviisikko Sydänyön Rytmi virittävät Ølhus Oslon roots-tunnelmaan Kallio Kukkii -klubilla lauantaina 16.5. klo 20 eteenpäin. Sopii muun muassa jatkopaikaksi Piknik Dallapénpuistossa -tapahtumalle!
Vahvaa ja lyyristä poppia soittava Uinuva esiintyy trio-kokoonpanolla Kallio Kukkii –festivaalin viimeisenä päivänä sunnuntaina 17.5. Saima Harmajan runoihin sävelletty debyyttilevy julkaistiin vuonna 2013 ja se keräsi runsaasti positiivista huomiota ja lämmitti kriitikot. Uinuva työstää parhaillaan uutta levyä ja ensimmäinen sinkku julkaistaan alkusyksystä 2015. Sunnuntain keikka on poikkeuksellinen, sillä se tullaan järjestämään yksityishenkilön kotona. Luvassa on siis intiimi ja tunnelmallinen musiikki-ilta.
Kallio Kukkii –kaupunkifestivaali (8.5.-17.5.) huipentuu perinteiseen Kallio Kukkii piknik –tapahtumaan festivaalin viimeisenä viikonloppuna Dallapénpuistossa.
Kallion sydämessä sijaitseva Karhupuiston Kulmakahvio ja lippakioski tarjoavat pienyrittäjien herkkuja ja elävöittävät Karhupuiston ympäristöä.
Kallion Kulttuuriverkoston kannatusyritystarrat yllättivät suosiollaan.
16.-17.5. Kallio Kukkii -festivaaleilla vietetään Rakkaudella, Illusia -kulttuurilaivan avajaisia Kalasatamassa. Laivalla järjestetään kesän aikana erilaisia kulttuuritapahtumia, joiden tavoitteena on tuoda ihmisiä yhteen ja lisätä alueen avoimuutta ja vuorovaikutteisuutta.
Puu-Vallilassa on järjestetty pihakirpputoreja jo yli kymmenen vuoden ajan. Kallio Kukkii -festivaalien yhteydessä järjestettävä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa puutaloalueen pihoihin ja yhteisölliseen elämään.
Poetrywalk I on nimessä olevan järjestysnumeron mukaisesti ensimmäinen maistiainen suurempaa kokonaisuutta, jota runoilijat Johanna Venho ja Pia Houni sekä äänisuunnittelija Ina Aaltojärvi ovat yhdessä kehittäneet.
Tiistaina 12.5. Kallio Kukkii -festivaaleilla nähdään tarinateatteria. 10 vuotta toiminut ammattilaisryhmä Tarinateatteri Acts tuo Kallio Kukkii -festivaaliin lisää yhteisöllistä taidetta, jossa yleisö saa olla mukana luomassa esitystä. Teatterin ohjaajana toimii Jori Pitkänen.
Kallio Kukkii –viikko on rakentanut tänä keväänä kulttuurisillan aina Pariisiin saakka. Ja sitä siltaa pitkin Teatteri Kallion lavalle astelee Riko Goto, trionsa kera.
Helsinkiläinen lesbokuoro Kaupungin Naiset sai alkunsa keväällä 2014, kun kuoronjohtaja Petra Lampinen sai soiton homokuoro Out’n Loudin silloiselta puheenjohtajalta Raimo Niukkaselta. – Australiasta oli tulossa kuukauden päästä iso gaykuoro keikalle. He olivat järkyttyneitä, että Suomessa on vain yksi gaykuoro ja sekin vain miehille, että ’voitko tehdä asialle jotain’. Laitoin sitten tutuille Facebook-viestin otsikolla Hätäkuoro!
RSS ATOM