Uutisia

Kallio Kukkii ohjelma on ladattavissa mobiiliapplikaationa sekä Androidille että iPhonelle - löydät sen hakusanalla "Kallio Kukkii" AppStoresta tai Google Playsta!
Helsinginkadun Filharmonikkojen konserteissa perjantaina 8.5. ja lauantaina 9.5. klo 19 kuullaan Waltteri Torikan sijaisena baritoni Markus Nieminen.
Kallio Kukkii 10 päivän ajan 8.5.-17.5.2015. Kaupunkifestivaalin ohjelmassa näkyy Kallion moninaisuus. Tarjolla on ennätyksellisesti yli 190 kulttuuritapahtumaa Kalliossa ja sen lähialueilla.
Minimalistiset muuttajat on Nopean toiminnan joukkojen esitys ja erikoisyksikkö, joka ottaa haltuun kaupunkitiloja muuntamalla ne pienin mahdollisin keinoin joksikin-ihan-muuksi. Esitys haastaa kovaäänisyyden ja retostelevan egoismin salaperäisellä, sanattomalla ilmaisulla ja harkituilla visuaalisilla elementeillä. Minimalistiset muuttajat liputtavat pienten tekojen ja interaktioiden puolesta. Perjantaina 8.5. Karhupuistossa klo 13.
Monista artisteista ja bändeistä käytetään varsin kyseenalaisesti termejä ”mestarit” tai ”paras”. Teatteri Kallio, Kallio Kukkii ja KKV esitelee nyt bändin, jolla on ihan oikeasti katetta näille termeille. Sillä Kallio Kukkii –avajaiskonsertissa 8.5. klo 19 Teatteri Kallion lavalle nousee Hohka - pelimannimusiikin pohjoismaiden mestaruuden voittanut yhtye.
Teatteri Kultsan jäsenistöltä sujuu näyttelemisen lisäksi kirjoittaminen. Runoilta Kuultavana kultsalaisten runoja on jälleen yksi todiste jäsenistön monipuolisesta kyvystä tuottaa kaunokirjallisuutta erilaisia esitystarpeita varten. Perjantaina 8.5 klo 19 Teatteri Kultsan aulassa.
Jaakko Laitinen & Väärä Raha ei läpäise portteja radiokanaville. Marginaalimusiikki kuitenkin uppoaa keikoilla kuulijoihin. Bändi on Karhupuiston pääesiintyjä lauantaina 9.5. Bändin 40 minuutin setti alkaa noin klo 16.20.
Nouda oma ohjelmalehti, kysy tapahtumatärppejä tai tule vaan moikkaamaan. Luvassa myös yllätysohjelmaa!
Ulkona sataa kaatamalla, mutta Karhupuiston Kulmakahviossa on lämmintä. Jututettavana ovat Mikko Autio ja Jarno Pimperi Helsingin Gayteatterista. Teatteri osallistuu Kallio Kukkii -tapahtumaan näytelmällään Jeffrey. Viime syksynä Kallio Kipinöi -tapahtuman aikaan ensi-iltansa saanutta näytelmää esitetään nyt toiveuusintana kymmenen esityksen verran.
Tämän kevään Kallio Kukkii –viikon Teatteri Kallion ohjelmisto hellii jazzmusiikin, nykykansamusiikin ja maailmanmusiikin ystäviä. Juurevaa musiikkia on tiedossa monimuotoisella otteella. Ohjelmaa täydentää vielä teatteri vierailu.
Keski-ikä on 73-vuotta. Soittokokemusta kohta kahdeksan vuotta. Biisilistalla Black Magic Woman, Krokotiilirock, Pround Mary. Bändi on Riskiryhmä ja heitä kuulee Kallio Kukkii –festivaalin avajaisjuhlissa lauantaina 9. toukokuuta Karhupuistossa.
Tervetuloa Kallion Kulttuuriverkoston kevätkokoukseen. Kevätkokous pidetään tiistaina 12.5.2015 klo 18 Kallion kirjaston dekkarikirjastossa (Viides linja 11).
Kallio Kukkii –kaupunkitapahtuma järjestetään tänä vuonna 21. kertaa. Ilman vapaaehtoisten panosta Kallio Kukkii – festivaalia ei olisi olemassa. Tule luomaan kanssamme yhteisöllistä kaupunkikulttuuria.
Teatteri Kallio, Sibelius-akatemia ja Kallion Kulttuuriverkosto aloittavat yhteistyönä jazzklubin. Klubin pilotti-illat ovat 29.4 ja 27.5.
Statues Made of Matchsticks on helsinkiläisen vuonna 2011 perustettu folktrio, jonka musiikki koostuu akustisista kitaroista, haikeista melodioista, slidekitarasta, banjosta, huuliharpusta ja herkästä laulusta. Tämän sydämeltään kalliolaisen yhtyeen suurimmat esikuvat löytyvät 60- ja 70-lukujen folk/country/soul ja rock suuruuksista.
Sähköinen lehti löytyy nyt Kallio Kukkii -verkkosivuilta. Lehden paperinen versio tulee jakoon huhtikuun viimeisellä viikolla jakelupisteisiin ja liiketiloihin ympäri Kalliota. Festivaalin aikana ohjelmalehtiä jaetaan myös Kallio Kukkii -infopisteellä Kammarissa, osoitteessa Kaarlenkatu 15. Infopiste on auki 8.5., 13.5., 14.5. ja 15.5. klo 16-18.
Teatteri Kallio, Sibelius-akatemia ja Kallion Kulttuuriverkosto aloittavat yhteistyönä jazzklubin. Lavalla vierailee Suomen nuoria jazzlupauksia sekä tunnettuja nimiä. Klubin taiteellisenajohtajana toimii rumpali Sami Nummela. 29. 4. klubilla esiintyy Buba Wii Aa: Urkujazzia soittava trio, joka yhdistää elementtejä vanhasta elokuvamusiikista sekä jazzista. Syksyllä klubi jatkuu joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona.
Festivaalin ohjelma koostuu noin 200 yksittäisestä hurmaavasta kulttuuritapahtumasta. Luvassa musiikkia, teatteria, näyttelyitä, runoutta, opastuksia, taidetta, työpajoja, myyjäisiä, luentoja ja paljon muuta! Kaupunkifestivaalin ohjelmassa näkyy Kallion moninaisuus.
Mikä tekee Helsingistä erityisen rakastettavan tai mahtavan ja mistä syntyy Helsingin salaisuus? Näihin kysymyksiin Visit Helsinki ja Radio Helsinki hakevat vastauksia radiokanavan kuuntelijoilta ja vierailta 13.4.–15.5.2015 välisenä aikana.
Vuoden 2013 lopulla syntyneen Celenka-yhyteen esikoisalbumia juhlitaan teatteri Kalliossa keskiviikkona 15.4.
RSS ATOM