Alppilan historian kuvapolku -työpajatAika: 19.3.-5.5.2019
Paikka: Kalliolan Setlementtitalo, Asukastila 1 Sturenkatu 11,

Alppilan historian kuvapolku -työpajat

Oletko kiinnostunut katutaiteesta? Entäpä kiinnostavatko tarinat Alppiharjun historiasta? Tule mukaan kuvittamaan alueen sähkökaappeihin alueen historiaa ja opettelemaan katutaiteen perusteita yhdessä katutaiteilijoiden kanssa.

Aikataulu:
Tiistaisin (klo 17–20) 19.3. | 26.3. | 2.4. | 9.4. | 16.4. | 23.4. | LA–SU 4.–5.5.2019 (10-16)
+ 11.5.2019 katutaidekierros (Mimmit ry:n vetämä, vapaaehtoinen osallistuminen työpajalaisille.)

Paikka: Kalliolan Setlementtitalo, Asukastila 1
(Sturenkatu 11, 00510 Helsinki) ja lähiympäristö.

Kenelle:
Työpajaan voi osallistua kaikki katutaiteesta kiinnostuneet yli 15-vuotiaat Alppiharjun ja Suur-Kallion asukkaat. Mukaan otetaan ensisijaisesti alueen asukkaita, mutta jos sinulla on jokin muu side alueeseen, katsotaan se eduksi. Kerro tästä ilmoittautuessasi. Mukaan mahtuu max. 15 hlö.

Huom! On tärkeää olla jokaisella kerralla läsnä. ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA!

Työpaja on maksuton!

Sisältö:
Työpajassa toteutetaan Alppiharjun historia -teeman mukaiset teokset sähkökaappeihin Alppiharjuun ja sen lähistölle. Työpajan alussa Kallion Kulttuuriverkosto järjestää yhdessä Alppila Seuran kanssa kotiseutupolkuun pohjautuvan historiakierroksen alueella, joka toimii pohjana maalausten ideoinnille. Voit myös kertoa ja kuvittaa sinulle tärkeän ja omakohtaisen tarinan, joka liittyy alueeseen.

Työpajassa tutustutaan samalla katutaiteeseen ja sen erilaisiin toteutustapoihin, jotka sopivat sähkökaappien maalaamiseen. Aiempaa kokemusta katutaiteesta ei tarvitse olla. Pajan aikana opetellaan eri tekniikoita, valitaan itselle sopivimmat ja mieluisimmat toteutustekniikat. Lisäksi työstetään teeman mukainen lyhyt tarina kertomaan teoksestasi ja suunnitellaan maalaus. Ennen lopullisten maalausten toteutusta kaapit putsataan ja pohjamaalauataan ohjaajien opastuksella.
Taidemaalaukset toteutetaan 4.–5.5. kahden päivän aikana.

Lauantaina 11.5. järjestetään opastettu katutaidekierros teoksista Kallio Kukkii 25-v. juhlavuoden tapahtumassa Mimmit ry:n vetämä. Kaikki työpajalaiset ovat myös tervetulleita kierrokselle kertomaan omasta teoksestaan.

Työpajan ohjaajat:
Rosa (Ruusa) https://www.instagram.com/ruusa_art/
Inna (Poppamaija) https://www.instagram.com/poppamaija/

Työpajan toteutus: Mimmit ry
Yhteistyössä: Kalliola Setlementti, Kallion Kulttuuriverkosto, Appila Seura, Helen Sähköverkko

Sitovat ilmoittautumiset 10.3. 2019 mennessä: rosa@mimmit.net

Tapahtuma on osa Kallio Kukkii 25 vuotta juhlavuotta ohjelmaa sekä osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2019 ohjelmistoa.