Kallion kävelyfestivaali Helsingin kävelyfestivaaleilla


Aika: 2.-15.9.2019

Ma 2.9. klo 15.00 Alppila – Urbaani idylli

Kierros Alppilaan esittelee kaupunginosan historiaa, arkkitehtuuria, puistoja, merkkihenkilöitä ja kierroksella löydetään myös Helsingin omaa graniittia: Helsinkiittiä.
Alppilassa keinahtelee myös suomalaisen kansalaisaktivismin kehto ja sen taustalla oli "vain tavallinen kerrostalon muija”. Lisäksi Alppilasta löytyy suomalaisen talkoohengen huikeimpia voimannäyttöjä. Kesto noin 90 min. Opas: Seija Sihvonen, Kallion Kulttuuriverkosto. Helsinginkatu 25:n edestä (Urheilutalo).

Ma 9.9. klo 15.00 Lemua ja linnunlaulua

"Kulttuuria, urheilua ja herrasväen huviloita" - Töölön puolelta stadikan kautta duunareiden asuinsijoille. Kierros lähtee Oopperatalon edustalta ja päättyy Tokoinrantaan Miina Sillanpään patsaalle. Kesto noin 2 tuntia. Opas: Seija Sihvonen, Kallion Kulttuuriverkosto.

Lähtöpaikka: Helsinginkatu 58.

Ke 11.9. klo 18:00

Alvar Aalto ja Lars Sonck Alppiharjussa - Alppiharjun arkkitehtuurikävely

Kallion kainalossa olevan kaupunginosan arkkitehtuuri kätkee suurten kansallisarkkitehtien töitä. Kierros esittelee mestari arkkitehtien töitä sekä Alppiharjun arkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä. Lähtöpaikka: Vaasanpuistikko, Kinaporinkatu 1. Kesto noin 90 min. Opas: Juhani Styrman, Kallion Kulttuuriverkosto.

Su 15.9. klo 15:00 Kallion arkkitehtuurin tuntemattomat helmet

Kallion arkkitehtuuri on muutakin kuin Kallion kirkko ja kirjasto. Uusrenessanssin kautta betonibrutalismiin kiertävä kierros esittelee Kallion arkkitehtejä ja arkkitehtuurityylejä viimeisen 150 vuoden ajalta. Lähtöpaikka: Paasipuisto, Paasivuorenkatu.

Kesto noin 2 tuntia. Opas: Juhani Styrman, Kallion Kulttuuriverkosto.

Liput 10 euroa