Aino Acktén kamarifestivaali siirtyy Kallion kirkkoon

9.3.2016

Compañía Kaari & Roni Martin esiintyy Aino Acktén kamarifestivaaleilla 26.5. 
Kuva: Jaakko Martikainen.
Compañía Kaari & Roni Martin esiintyy Aino Acktén kamarifestivaaleilla 26.5. Kuva: Jaakko Martikainen.

Aino Acktén kamarifestivaali saa uudet tilat Kallion kirkosta. Nyt seitsemännen kerran järjestettävän Aino Acktén kamarifestivaalin ohjelma sisältää musiikkia, runoutta, tanssia ja teatteria – yhteensä 50 tapahtumaa touko- ja syyskuun välillä.

Festivaalin käytössä on kirkkosalin lisäksi 100-paikkainen Ackté-klubi, joka tulee vanhaan kastekappeliin kirkon eteläpäätyyn.  Kappelia remontoidaan ja akustoidaan.  Uudet tilat mahdollistavat tapahtumien järjestämisen myös festivaalin ulkopuolella. Suunnitteilla on musiikin lisäksi kirjallisuuteen, filosofiaan ja lastenkulttuuriin painottuva talvisarja.

Festivaalin avaa Kallion kirkossa 17.5. pianotaiteilija Laura Mikkola yhdessä lyömäsoittaja Kazutaka Moritan ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa.

Kesän muita vieraita ovat muun muassa Turun sellokilpailun 2014 voittajakaksikko Senja Rummukainen ja Klaus Mäkelä, Angelika Klas, Compañia Kaari & Roni Martin, Aija Puurtinen, Topi Saha, Aino Venna sekä Verneri Pohjola.

Ohjelmistossa on myös Jukka Harjun uuden laulusarjan Pohjoiset vedet kantaesitys, jonka tulkitsee sopraano Mari Palo. Pohjoiset vedet perustuu Eeva-Liisa Mannerin, Joni Pyysalon ja Panu Tuomen runoihin.

Aino Acktén kamarifestivaalin 2016 (17.5. – 30.9.) ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: www.acktefestival.fi.