Urbaani kansanmusiikki kohtaa tangolegendan ja maailmantähden Teatteri Kalliossa

29.4.2016Värttinä-yhtyeen Karoliina Kantelinen tuo tuulahduksen maailman lavoilta Teatteri Kallioon.
(Kuva KK-press)
Värttinä-yhtyeen Karoliina Kantelinen tuo tuulahduksen maailman lavoilta Teatteri Kallioon. (Kuva KK-press)

Teatteri Kallion toukokuun Musiikin ihmemaa –sarjassa kohtaa suomalainen moderni kansanmusiikki, suomalaisen kaihoisan tanssimusiikki–perinteen. Oman kiinnostavan mausteensa konsertteihin tuovat lauluyhtye BellaCanta sekä Värttinä-yhtyeen Karoliina Kantelisen soolokonsertti.

Teatteri Kalliossa saa 13.5. ensi-iltansa äänitaiteilija Mikko H. Haapojan kaupunkiääniteos Sound Landscapes. Teos rakentuu kaupunkiäänimaisemilla, livemaalauksella, urbaanilla kansanmusiikilla ja tuoreella kaupunkirunoudella. Kallio kukkii -esityksen aiheena on Kallio, Alppiharju ja Hakaniemi. Ääni-installaatio Helsingin reitit - YSI pyörii tilassa jo klo 16 alkaen. Sound Landscapes-esitys on klo 19.

Sähköistettyä jouhikkoa soittavan Haapojan rinnalla Sound Landscapes -esitystä luovat kuvataiteilija Elina Aho, spoken word -artisti illmari ja nykykansanmuusikko Amanda Kauranne. Kallio Kukkii –avusiltana esitettävä teos on osa  Mikko H. Haapojan  Helsingin äänikuvaa ja kaupunkiluontoa kartoittava  Helsingin reitit - ääni-installaatiosarjaa. Helsingin reitit soi myös Helsingin kaupunginmuseon pysyvässä näyttelyssä "Helsingin valitut palat".

Lauantaina 14.5. Teatteri Kalliossa kuullaan Kallio-aiheisia lauluja konsertissa  Lauluja linjoilta. Illan solisteina ovat Taisto Saaresaho sekä Anu Pulkkinen. Saaresaho aloitti uransa jo tangon kultakaudella 1960-luvulla  Olavi Virran ja Taisto Tammen kaltaisten tarunhohtoisten legendojen rinnalla. Anu Pulkkinen on puolestaan nouseva laulajatar, joka on jo ehtinyt hankkia meriittiä muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilta  ja Joensuun Kaupunginteatterissa laulajana ja näyttelijänä. Omalukunsa on laulajia säestävä Virtapiiri-yhtye joka koostuu muusikoista, jotka loivat jo uraa 1950- ja 60-luvulla muun muassa Virran orkesterissa.  Ilta alkaa klo 16.

Maanantaina 16.5. klo 19. esiintyy kevään kunniaksi lauluyhtye BellaCanta. Luvassa on  suomalaisia popmusiikin helmiä kuin nostalgisia yllätyksiä menneiltä vuosikymmeniltä. Tiistaina ja keskiviikkona Teatteri Kalliossa on  runokahvila. Jonne voi tulla lausumaan joko omia runojaan  tai tuoda sen lausuttavaksi. Tai tulla vain nauttimaan kahvilan herkkuja ja kuuntelemaan samalla runoja ja musiikkia. Tiistaina esiintyy lauluyhtye Shalla Lalla.

Sarjan päätösiltana 18.5. klo 18  Teatteri Kalliossa esiintyy  puolestaan suomalaisen kansainvälisiin kestomenestyjiin lukeutuvan Värttinä-yhtyeen Karoliina Kantelinen. Runokahvila aukeaa klo 17. Teatteri Kallion osoite on Siltasaarenkatu 28.