Kallio Kukkii piknik sanoo ei vihapuheille ja avaa Helsingin kesän

3.5.2016

Piknik sunnuntain avaa, tuttuun tapaan, Kallio Kukkii – katuparaati. Sörnäisten metroaseman edustalta klo 12.30. sambakoulu Imperio Do Papagaion johdolla alkava paraati kiertää suvaitsevaisuuden hengessä Kallion katuja
Piknik sunnuntain avaa, tuttuun tapaan, Kallio Kukkii – katuparaati. Sörnäisten metroaseman edustalta klo 12.30. sambakoulu Imperio Do Papagaion johdolla alkava paraati kiertää suvaitsevaisuuden hengessä Kallion katuja
Lauantaina Harjun salissa. Takatum  ammentaa bluesista ja mustasta rytmimusiikista. Kompaktista koosta huolimatta, bändin soundi on iso ja bändi kuvailee keikkojensa olevan täynnä intensiivistä vaaran tuntua. Taika ”Magic Mama” Tuunanen – rummut ja laulu, Aku ”The Duck” Vainikainen – kitara ja laulu.
Lauantaina Harjun salissa. Takatum ammentaa bluesista ja mustasta rytmimusiikista. Kompaktista koosta huolimatta, bändin soundi on iso ja bändi kuvailee keikkojensa olevan täynnä intensiivistä vaaran tuntua. Taika ”Magic Mama” Tuunanen – rummut ja laulu, Aku ”The Duck” Vainikainen – kitara ja laulu.
J. Hearthill Trinity nousee Piknik-lavalle sunnuntaina.
J. Hearthill Trinity nousee Piknik-lavalle sunnuntaina.
Pietarin Spektaakkeli päättää Piknikin
Pietarin Spektaakkeli päättää Piknikin
Tapahtuman pysyviä perinteitä edustaa Spede Neppiksen Grand Prix.
Tapahtuman pysyviä perinteitä edustaa Spede Neppiksen Grand Prix.

Kallio Kukkii –kaupunkifestivaali huipentuu perinteiseen kokoperheen Kallio Kukkii piknik –tapahtumaan festivaalin viimeisenä viikonloppuna Dallapén puistossa ja Harjun nuorisotalolla.

Tämän vuoden Kallio Kukkii piknikin yksi keskeisistä  teemoista on suvaitsevaisuus. Viikonlopun aikana pistetään kerta kaikkiaan piste vihapuheille, kun puistoon tulee kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandran haukkumasanojen kaatopaikka, jonne voi tuoda tuhottavaksi vihapuheita ja -sanoja. Samaan aiheeseen liittyen Harjun aulassa nähdään  turvapaikanhakijoiden taidetta kun turvapaikanhakijat toteuttavat kuvataiteilija Heidi Hännisen ja Ali Fahadin johdolla ” Antiterror” -aiheisen teoskokonaisuuden.

Leppoisan pikinkin ohjelma sisältää paljon lastenohjelmaa.  Djembe rumpu ja tanssityöpajan voivat lapset osallistua vanhempiensa kanssa. Viikonlopun erikoisuuksia on pahvilentokone-kurssi. Klassisia leikkejä voi puolestaan leikkiä ja muistella Perinneleikki-yhdistyksen opastuksella. Lisäksi on ihan oma minikirppis lapsille sekä kuvataidetyöpaja.

Viikonloppua värittää Emmauksen mekkojen muotinäytös kierrätys t-paidoista ja saunakulttuurista huolehtii sunnuntaina Sauna Hermannin Pikink-sauna. Tapahtuman pysyviä perinteitä edustaa Spede Neppiksen Grand Prix  neppisauto –turnaus, jossa kisaillaan Kallion neppisautomestaruudesta  - tosin leikkimielisesti.

Kallio Kukkii piknikin musiikkitarjonta on monipuolista  Tämän vuoden pääesiintyjiä ovat Euroviisu –karsintojen piristäjä Pietarin Spektaakkeli ja pitkänlinjan rocktyöläiset J. Hearthill Trinity, jotka samalla juhlistavat kehuttua uutuuslevyään. Tulevaisuuden nimiä edustavat muun muassa Takatum, Melancholy Downtown, myös nimet Voice of Crack ja Kielo Ilona on syytä painaa mieleen.

Dallapén puiston piknikille tuovat lisämaustetta ravintolapäivään osallistuvat ruokakulttuurin edustajat. Piknik - tapahtuman oma siivouspäivä näkyy puolestaan lauantaina puistossa, jolloin sinne voi vapaasti tuoda kirpputoritavaroita myyntiin. Sunnuntain avaa, tuttuun tapaan, Kallio Kukkii – katuparaati. Sörnäisten metroaseman edustalta klo 12.30. sambakoulu Imperio Do Papagaion johdolla alkava paraati kiertää suvaitsevaisuuden hengessä Kallion katuja ja kutsuu ”kaikkia Kallion kukkasia tulemaan mukaan”. - Asu on vapaa.

Kallio Kukkii –piknik järjestetään nyt neljännen kerran. Se on jatkoa aikaisempina vuosina järjestetylle Kallio Kukkii – viikonlopulle. Tästä Harjun nuorisotalon järjestämästä puistotapahtumasta, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994, sai alkunsa nyt kymmenen päivää kestävä  Kallio Kukkii –kaupunkifestivaali

21.5. -22.5. klo 12.00 -18.00 Kallio Kukkii piknik, Dallapénpuisto ja Harjun nuorisotalo, Aleksis Kiven katu 1-3.

Tarkemmat ohjelma tiedot: https://www.facebook.com/events/465995570266161/

http://harju.munstadi.fi/