Tummat tarut -esitys saa ensi-iltansa Teatteri Kalliossa

19.5.2016


Pianisti Johanna Pitkäsen ja hanuristi Johanna Juholan musiikkia ja performanssia yhdistelevä Tummat tarut –esitys saa maailman ensi-iltansa Teatteri Kalliossa kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Esityksessä sukelletaan syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan muinaisen loitsurunoperinteen kautta. Erilaiset parannus- ja manausloitsut saavat uuden muodon dynaamisen ja sensuellin musiikin sekä tekstin tulkinnan myötä. Taivaan ja maan haltijat heräävät eloon: Ilmarinen takoo aseitaan, Vellamo ohjaa vesien liikkeitä ja jossain virtaa tasaiseen tahtiinsa Tuonelan tumma joki...

Esityksen musiikki nojaa ilmaisullisesti vahvasti jazziin, mutta siinä on myös kansanmusiikkimaisia piirteitä. Juhola on yksi mielenkiintoisimmista harmonikansoiton kehittäjistä maassamme. Pitkänen on puolestaan kokenut muusikko ja tunnetaan monien yhtyeiden luotto pianistina. Näin molempien muusikoiden monipuolinen musiikkitausta sekä vahva persoonallinen ilmaisu ja heittäytymiskyky pääsevät oikeuksiinsa tässä intiimissä esityksessä.

Muinaiset loitsut saavat lisäksi uuden esiintulon näyttelijä Annimaria Koivusen tulkitsemina. Tekstin tulkinta nostaa musiikillisen kerronnan rinnalle loitsujen tarinallisen sekä jopa rituaalisen kokemustason. Johanna Pitkänen – piano. Johanna Juhola – haitari. Annimaria Koivunen - tekstin tulkinta

 

Keskiviikko 1.6. klo 19.00  Tummat tarut – Dark Tales and Stories. Keskiviikko 1.6. klo 19.00. Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28. Liput 5 ja 7 euroa ovelta.