Kummallisten orkestereiden viikot Teatteri Kalliossa

5.6.2016

Pippurikirurgin poppoon keikoilla ”tuppaa olemaan ällistyttävän hyvä meininki”
Pippurikirurgin poppoon keikoilla ”tuppaa olemaan ällistyttävän hyvä meininki”
Runoilija Liuhdon kieli on herkullisen liikkuvaa ja bändi maalailee hienoja sävelmaisemia.
Runoilija Liuhdon kieli on herkullisen liikkuvaa ja bändi maalailee hienoja sävelmaisemia.

Teatteri Kallion kesäkauden päättää kaksi persoonallista ja täysin omia teitään kulkevaa yhtyettä. Luvassa on Beatles-coverita sekä sävellettyä beat-lyriikkaa yhtyeeltä, jonka soittoa on verrattu Aino Vennan taiteelliseksi ja kokeilunhaluiseksi velipuoleksi.

Kummallisten bändien sarjan aloittaa 8.6.  Pippurikirurgi & Ohitusleikkausorkesteri. Pientä kulttisuosiota nauttiva orkesteri lukeutuu Suomen mielenkiintoisimpien The Beatles -tribuuttibändien joukkoon. Vanhat, jopa loppuun kuluneet kappaleet on elvytetty uuteen eloon rohkeilla sovituksilla. ”Esityksissä pyritään yleisön huomioonottavaan hauskanpitoon, jossa välispiikitkin saattavat taipua stand up -komiikan puolelle”.

Yhteen soitin arsenaali on jo huomionarvoinen. Kitaran, kontrabasson ja haitarin hillitöntä menoa värittävät sambapilli, triangeli, muumitamburiini, kumiporsas, poronsorkat, hiekkaputki ja mopon töötti. Joten ei ole ihme, että Pippurikirurgin poppoon keikoilla ”tuppaa olemaan ällistyttävän hyvä meininki”. Pk&oko korvaa aiemmin ilmoitetun Barlast-yhtyeen

Teatteri Kallion kesäkauden päätös on keskiviikkona 15.6, kun teatterilla juhlii uutta levyään kovasti positiivista huomiota herättänyt Sami Liuhdon taudin kuva. Ryhmän musiikin keskiössä on kirjailija ja tekstitaiteilija Sami Liuhdon kirjoittama lyriikka, jota hän lausuu elegantilla otteella soittavan yhtyeen säestyksellä.  Ryhmän ranskalais chanson –vaikutteisista sävellyksistä vastaa viulisti-kitaristi Mikael Ööman.

Sami Liuhdon taudin kuvan nyt ilmestyvä levy ”Havaintoasema Tornio Liakka” on heidän toinen levynsä. Reilu vuosi sitten ilmestynyt ensilevy "Päivät rakasti elämää” sai kriitikko piireissä innostuneen vastaanoton.  Arviossa todettiin muun muassa näin: ”Runoilija Liuhdon kieli on herkullisen liikkuvaa. Bändi maalailee läpi levyn varsin hienoja sävelmaisemia Liuhdon runoilun tueksi. Musiikillisesti liikutaan avausraidan ranskalaishenkisestä kahvilajazzista Kaustisen purppuripelimannit -tyyppiseen surumieliseen soitantaan."

Molemmat konsertit alkavat klo 19. Teatteri Kallion kahvio ja kirjakauppa on avoinna alkaen klo 18. Konsertteihin on vapaa pääsy, teatteri Kallion osoite on Siltasaarenkatu 28.