Teatteri Kallion lokakuussa huippu jazzia sekä tulisia flamencon rytmejä

1.10.2016

Kotimaisen flamencolaulajien huippuihin lukeutuva Anna Murtola esiintyy Teatteri Kalliossa. 26.10.
Kotimaisen flamencolaulajien huippuihin lukeutuva Anna Murtola esiintyy Teatteri Kalliossa. 26.10.
Jukka Kääriäinen on sukupolvensa lahjakkaimpia kitaristeja ja hän soittaa uudessa huippumuusikoista kootussa Kalmisto - Kääriäinen – Lyytinen-triossa.
Jukka Kääriäinen on sukupolvensa lahjakkaimpia kitaristeja ja hän soittaa uudessa huippumuusikoista kootussa Kalmisto - Kääriäinen – Lyytinen-triossa.

Lokakuu tuo Teatteri Kallioon vieraita Berliinistä. Teatterin lavalla kuullaan myös kotimaisista huippumuusikoista kootun jazztrion ensimmäinen konsertti. Kuukauden päättää kotimaisen flamencon suuri tulevaisuuden lupaus Anna Murtola.

Torstaina  6.10. Teatteri Kallioon saapuu meksikolainen säveltäjä ja vibrafonisti Emilo Gordoa. Nykyään Berliinissä vaikuttava Gordoa on esiintynyt lukuisissa projekteissa kokoonpanoissa ja soolona mutta on työskennellyt myös erilaisissa  poikkitaiteellisissa projekteissa. Gordoa on erikoistunut äänitaiteeseen, free jazziin, improvisaatioon ja nykymusiikkiin. Hänen kanssaan illassa esiintyvät virolainen Roomet Jakapi –ihmisääni ja Jukka Kääriäinen –kitara.

Keskiviikkona 19.10. Teatteri Kalliossa tehdään historiaa, kun teatterin lavalle nousee ryhmä Kalmisto - Kääriäinen – Lyytinen. Teppo ”Kalmisto” Hauta-Aho on suomalaisen  improvisoidun musiikin pioneeri ja legenda. Vierelleen hän saa sukupolvensa lahjakkaimpiin muusikoihin lukeutuvat  saksofonisti Pauli Lyytisen  ja kitaristi Jukka Kääriäisen. Teatteri Kallion konsertti on trion ensimmäinen konsertti, jota kannattaa siis tulla todistamaan!

Lokakuun viimeisenä keskiviikkona kylmeneviin iltoihin tuo lämpöä ja tulisia rytmejä flamencolaulaja Anna Murtola. Karismaattinen ja upeaääninen Murtola on herättänyt huomiota flamencotulkinnoillaan. Murtolan uusi sooloprojekti keskittyy flamencomusiikin ytimeen: ihmisäänen vahvaan ja herkkä voimaan joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Illan aikana kuullaan sekä perinteisen flamencon syvempiä sävyjä, että kevyempiä laulelmatyyppisiä kappaleita, joissa laulajan sävykäs ääni ja flamencokitaran virtuoottiset rytmit pitävät intensiivistä vuoropuhelua.

Teatteri Kallion lokakuun aloittaa 5.10. duo Katja Luhtala & Perttu Lindberg, jossa kuullaan Luhtalan uutta tuotantoa. Torstaina 13.10. Reijo Heurlin esitelmöi kuvin ja filmein Yhdysvaltojen Etelävaltioiden mustan väestön elämästä.  Iltoihin on vapaa pääsy, poikkeuksena flamencolaulukonsertti, johon liput 10 euroa sekä Gordoa konsertti 5 euroa. Teatteri Kallion kahvilakirjakauppa avautuu klo 18 ja ohjelma alkaa klo 19. Teatteri Kallion osoite on Siltasaarenkatu 28.