Kallio Kipinöi alkaa perjantaina 18.11.

12.11.2016


Kallio Kipinöi täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Festivaalin avajaistapahtumat ovat perjantaina 18.11. Harjutorin ympäristössä. Avajaisten yhteydessä Helsinginkatu 7 torniin syttyy valomajakka trumpetti fanfaarien säestyksellä klo 16.30. Majakan valot tuikkivat tornista koko viikon ajan. Valoteoksen on suunnitellut taiteilija Markku ”Sika” Puustinen.

Juhlavuoden Kipinöi –viikko nostaa erityisesti esiin keskustelukulttuurin, kun viikon ohjelmistossa on noin 30:n luennon- ja keskustelunsarja. Luentosarjan keskeinen paikka on Helsinginkadun Opistotalo. Sarjaan kuuluu myös Lähiradion avoimet mikit –ohjelma.

Kipinöi –viikon muita ohjelmakokonaisuuksia ovat sirkustaidefestivaali What the Cirk? sekä Teatteri Kallion –jazzviikko. Festivaalin erikoisuuksiin lukeutuu sauna Hermannin sekasauna –laulukonsertti. Konsertissa esitetään kalliolaisen kerrostalo saunan lauteilla tehtyjen lauluja, joiden ensi-ilta on nyt julkisen saunan lauteilla.

Festivaalin ulkomaisia nimiä ovat japanilainen pianotaiteilija Yoko Miura sekä suomalais-islantilainen jazz-yhtye Grímsey. Aino Venna puolestaan julkaisee uuden joululevyn Kipinöi -viikolla. Kipinöi -viikon päättää jazziskelmäkauden tähtiin lukeutuvan Rauni Pekkalan sunnuntaikonsertti.

Lisäksi kulttuuriviikolla on teatteriesityksiä, sekä näyttelyjä. Yksi niistä on Café Sonckissa Outi Martikaisen  Paratiisin kulkurit –näyttely, jossa teokset on kudottu digitaalisesti ohjatuilla laitteilla valokuvien pohjalta.

Kipinöi –viikolla käynnistyy myös Mun Museo -hanke, jossa museoesineitä ja tarinoita kerätään festivaalin aikana järjestettävissä Mun Museo –työpajoissa. Materiaalista avataan myöhemmin ”Pop up –museo”.

Kallio Kipinöi –viikon ohjelmatiedot löytyvät täältä: https://www.kallionkulttuuriverkosto.fi/kalliokipinoi/ohjelma/