Draamallinen Toisintoja –konsertti avaa Teatteri Kallion talvikauden

8.1.2017

Toisintoja 18.1.
Toisintoja 18.1.
Janne Ojajärvi 25.1.
Janne Ojajärvi 25.1.
 Kalle Kaartisen kvartetti 1.2.
Kalle Kaartisen kvartetti 1.2.

Teatteri Kallion talvikauden avaa keskiviikkona 18.1. Toisintoja, joka on koskettava ja henkilökohtainen, draamallisia aineksia sisältävä konsertti, se käsittelee toiseuden, outouden ja ulkopuolisuuden kokemista. Pop- ja kansanmusiikin ilmaisukeinoja hyödyntävässä teoksessa lainakappaleet vuorottelevat esiintyjien omien sävellysten ja sanoitusten kanssa.

Musiikkia rytmittävät päiväkirjamaiset tekstit. Esityksessä kuullaan vanhoja kansanrunoja, virsiä ja popkappaleita sovitettuna konserttikanteleelle, kontrabassolle sekä laululle. Teoksen lähtökohtana ovat esiintyjien omat kokemukset, tunteet ja vähemmistöidentiteetit. Kysymys on yhtä aikaa yleisinhimillinen ja riipaisevan henkilökohtainen: mitä on olla juuri minä? Konsertin  esiintyjät ovat Sanni Virta, laulu, konserttikannel ja Enne Purovaara, kontrabasso, laulu.

Seuraavana keskiviikkona 25.1. Teatteri Kalliossa esiintyy yksi kotimaisen huuliharppumusiikin merkittävimmistä taitajista  - Janne Ojajärvi.  Helmikuun avaa 1.2.  puolestaan jazzlegenda Kalle Kaartisen kvartetti. Klarinetisti  ja saksofonisti Kalle Kaartinen (syntynyt 1930)  tunnetaan erityisesti mainosmusiikin tekijänä, muun muassa ”Ajatar on Forumissa” ja ”Raid tappaa talossa ja puutarhassa” klassikkomainosten musiikki on Kaartisen. Kaartinen sai Suomen jazzlegenda-palkinnon vuonna 2003. Konsertti järjestetään yhteistyössä Virtapiiri –yhdistyksen kanssa.

Torstai –ohjelmat alkavat 19.1Kallion kävelyfestivaalin keskustelu- ja luento –sarjan jaksolla ”Luolat”. Luolien kiehtovasta ja salaperäisestä maailmasta tulee kertomaan Suomen luolaseura.

Iltojen ohjelmat alkavat klo 19. Teatteri Kallion kahvio & kirjakauppa on avoinna alkaen klo 18. Teatteri Kallion osoite on Siltasaarenkatu 28. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

 ..