Juuret Kalliossa -kirjoitushanke

27.4.2017

Juuret Kalliossa kirjoitushanketta voi tukea ostamalla  ainutlaatuisen Kallio-paidan.
Juuret Kalliossa kirjoitushanketta voi tukea ostamalla ainutlaatuisen Kallio-paidan.

Juuret Kalliossa kerää lyhyitä ja pidempiä tarinoita, tai vaikka runoja Kalliosta ja tarinoista kootaan kirja.

"Niin kuin Elias Lönnrot aikoinaan heitti kontin selkään ja läksi kerämään myyttisiä kansantarinoita Suomen salomailta - Samalla tavalla suuntaamme nyt me Kallion turuille ja toreille ja keräämme talteen Kallion kimmojen ja kundien tarinat."

"Kirjan kautta haluamme jättää omat tarinamme ja jälkemme uusille sukupolville sekä saattaa samalla kappale Kallion historiaa kirjan kansien väliin."

Tekstejä kerätään

Tekstin tyyli ja puhekielen ja slangin käyttö on täysin vapaata.Kirjoittaa voi omalla nimellä, nimimerkillä tai vaikka ilman nimeä, kukin valintansa mukaan.

Ei ole mitään sensuroitavaa aihetta, josta ei voi kirjoittaa.

Kirjaan otetaan myös tarinoita nykyään näillä kulmilla asuvilta ja nuorisolta.

Esimerkkejä tarinoiden aiheista: harrastukset, leikit, oman pihan ja lähi-kulmien mestat esimerkisi koti, koulut, kirkko, kirjasto, päiväkodit, yleiset saunat, kesä-siirtolat, puistot, urheilukentät ja leffateatterit. Oleellista on hyvät, hauskat, jännät ja mielenkiintoiset tarinat.

Aiheilla ei ole kovin suurta merkitystä, mutta niiden toivotaan liittyvän Kallio – Sörnäinen – Hakaniemi seutuun, "koska se oli meidän reviiriä".

Kirjaan tulee useita nostalgisia valokuvia omilta kulmilta ja "meidän porukasta".  Juuret Kalliossa-ryhmä huolehtii kuvakäsittelyn ja palauttaa kuvat lähettäjälle.

Tekstit ja kuvat voi lähettää jokke.toivonen@kolumbus.fi . Tiedustelut Jokke p. 050-64 050.

JUURET KALLIOSSA PAITA

Kulttuurihistoriallista kirjoitushanketta voi tukea myös ainutlaatuisella katu-uskottavalla Kallio T-paidalla: hinta 15 euroa (+ mahdollisia postikuluja) tiedustelut Jokke.