Kallio Kipinöi alkaa 17.11.

10.11.2017


Kymmenpäiväinen Kallio Kipinöi -monitaidefestivaali alkaa perjantaina 17.11. Tarjolla on muun muassa konsertteja, kulttuurikävelyjä, tietovisoja, kirjailtoja, klubeja ja näyttelyitä, avoimia teatteritreenejä sekä ensi-iltaesityksiä. Tapahtuman pääjärjestelystä vastaa Kallion Kulttuuriverkosto. Festivaali järjestetään nyt 21. kerran.

Musiikkikattauksessa on esimerkiksi rautalankaa, ​folkia, ​maailmanmusiikkia, punkkia​ ​ja Mozartia​.​ Festivaalin artisteja ovat muun muassa Agents ja Vesa Haaja, Maarit Hurmerinta, Jorma Uotinen, Ville Leinonen, Riitaoja-yhtye sekä Them Bird Things ja Siinai joilta on ilmestynyt juuri kriitikoiden ylistämät levyt. Viikolla voi myös tilata vaikka oman talonsa porrashuoneeseen rappulaulukonsertin.

Teatteri Kultsa tuo viikoille esityksen jossa, esitetään Shakespearen 37 näytelmää 97 minuutissa. Avaus perjantaina Kallion ravintoloita kiertää Runorundi. Stadin kadonneet-yhtyeen Anna E. Karvonen esitelmöi stadilaisesta kansanmusiikista osittaen laulaen. Remontoitu Ebeneser-talo avaa ovensa Kipinöi -viikolla ja talossa järjestetään esittelykierros.

Kulttuuriviikko muistaa myös kahta suomalaisen populaarikulttuurin merkkihahmoa, Gösta Sundqvistia ja Baddingia. Kalliossa ​aikoinaan vaikuttanut laulajalegenda Rauli "Badding" Somerjoen syntymästä on nyt kulunut 70 vuotta. Baddingin muistoa vaalitaan festivaalin päätösviikonlopun Badding -tansseissa.

Kallio Kipinöi on 21 elinvuotensa aikana ollut koelaboratorio ja ponnahduslauta monelle sittemmin kaupunkikulttuuri ilmiöksi muodostuneelle tapahtumalle. Jo 2000-luvun alussa Kipinöi -viikolla oli ruokatapahtumia, katutaidetta ja elokuvaesityksiä, jotka ovat tänään itsestään selvyyksiä, joita ne eivät olleet lähes 20 vuotta sitten.

Kallio Kipinöi -avajaiset ovat Setlementtitalon Garagessa lauantaina 18.11. klo 15 alkaen. Kallio Kipinöi tapahtumatiedot:https://www.kallionkulttuuriverkosto.fi/kalliokipinoi/ohjelma/

 

Liitteet