Siltasaari sai Kallion ensimmäisen kotikaupunkipolun

15.2.2018

Siltasaaren maisemia 1600-luvullla (kuva HKM).
Siltasaaren maisemia 1600-luvullla (kuva HKM).

Siltasaariseura on julkaissut Kotikaupunkipolun ja se on kaupunkipolku -sarjassa ensimmäinen itäisessä kantakaupungissa toteutettu reitti. Polku on kartalle merkitty kävelyreitti, joka esittelee Siltasaaren alueen historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja kulttuuria, rakennusperintöä ja henkilöhahmoja. Kotikaupunkipolku on tarkoitettu niin uusille asukkaille kuin vanhoillekin, kaupunginosassa töissä käyville, turisteille ja tutkimusretkeilijöille.

Reitin käytännön toteutuksesta vastasivat Kaupunkipolkujen toteuttamiseen ja suunnitteluun erikoistunut Pauli Saloranta, yhdessä Juhani Styrmanin (Kallion Kulttuuriverkostosto) kanssa.

Kaupunkpolulla on kohteista on lyhyet esittelyt. Siltasaaren ja Hakaniemen kotikaupunkipolulla on 33 kohdetta, joita täydentää 8 tietolaatikkoa. Käveltävää reittiä on kartalla 4 km sekä lisäksi oiko- ja lisäpolkuja. Aineisto julkaistaan jatkossa myös painettuna vihkona.

Helsingin kaupunginosissa on nyt 41 kotikaupunkipolkua, joilla on yhteensä 1082  kohdetta. Kallion alueella on lisäksi useita Kallion Kulttuuriverkoston laatimia Kallion kävelyfestivaalin -omatoimikävelyreittejä.

Siltasaaren kotikaupunkipolun nettiversio löytyy osoitteesta http://www.siltasaariseura.fi/