Kalliolan setlementtitalossa avautui kirjojen vaihtopiste

27.5.2019


Kallion Kulttuuriverkosto järjesti sunnuntaina kirjojen vaihtotapahtuman. Lukemattomien kirjojen tori -tempauksen myötä Kalliolaan syntyi satojen kirjojen Book Swap –kirjanvaihtokirjasto.

Vaihtopisteen kirjahyllyn kirjoja voit napata hyvillä mielin mukaan, eikä tarvitse palauttaa. Pokkarit ja kirjat on tarkoitettu kiertoon, myös tilalle saa tuoda kirjoja omasta hyllystään. Juuri nyt tarjolla on valikoima suomenkielisiä romaaneja, dekkareita, lastenkirjoja sekä tietokirjoja. "Tietokirja on eri asia kuin tietosanakirja, niitä hyllyssä ei ole, eikä tietosanakirjat ole myöskään suotavia lahjoituksia" muistuttavat kirjahyllyn ideoijat.

Sunnuntaisen keräys- ja vaihtopöydän myötä hyllyyn päättyi muun muassa Finlandia-palkinnon voittaneita teoksia, Norjan kirjallisuusihmeen Karl Ove Knausgårdin teoksia, tarjolla on kirjoja Alice Munrosta Juha Vuoriseen ja Leena Lehtolaiseen. Kirjavaihtokirjastoja on tällä hetkellä kaksi, yläkerran kahvilassa, sekä p-kerroksen kansalaistoiminnan olohuoneessa, ja kirjoja saa ottaa niistä ihan ikiomaksi.

Kalliolan setlementtitalo on Kallion, Harjun, Alppiharjun, Alppilan, Vallilan asukkaiden, kaikkien helsinkiläisten ja kaikkien pääkaupunkiseudulla asuvien ihmisten yhteisöllinen kokoontumispaikka. Kalliolan osoite on Sturenkatu 11.