Keppihevosten synnytyslaitos perustetaan Kallio Kukkii - viikolla Lastentarhamuseoon

10.4.2018


Haluaisitko päästä ratsastamaan ikiomalla keppihevosella, nyt se on mahdollista, kun Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää Kepparityöpajan Lastentarhamuseossa Kukkii -viikolla 14.5.

Nykymuotoonsa Suomessa kehittynyt keppariharrastus on levinnyt sittemmin aivan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Kallio Kukkii 2018, joka on osa eurooppalaista kulttuuriperintöä nostaa esiin ohjelmistossaan tämän sympaattisen rohkeitten nuorten leidien harrastuksen, joka jo leviää myös poikienkin keskuuteen.

Keppariharrastuksen ydintä ovat kauniiden keppihevosten, käsitöiden ja somepäivitysten lisäksi ratsastusasento ja jalkojen liike. Harrastaja on samaan aikaan hevosen ja ratsastajan roolissa. Ratsastajan jalat toimivat hevosen etujalkoina, kun taas yläkropan pitää muistuttaa ratsastajan yläkroppaa. Suoritukseen vaaditaan lihaksia ja kehonhallintaa.

Keppihevosilla on kilpailtu 2010-luvun alusta lähtien – sekä koulu- että esteratsastuksessa. Suomenmestaruuskisoja on järjestetty vuodesta 2012

Eli; Lelumuseo Hevosenkengän työpajassa pääset valmistamaan pahvipäisen kepparin kesän heppaleikkeihin! Ratsastustaitojasi voit testata kepparien omalla esteradalla. "Tervetuloa kaikki isot ja pienet heppahöperöt!” Ehkäpä Kallio Kukkii -paraatissa 20.5. kirmaa keppihevoslauma?

Maanantai 14.5. klo 15-17 Lelumuseo Hevosenkenkä;Kepparityöpajan (Lastentarhamuseossa, Ebeneser-talon 3. kerros, Helsinginkatu 3-5. ”Haluaisitko päästä ratsastamaan ikiomalla keppihevosella? Lelumuseo Hevosenkengän työpajassa pääset valmistamaan itsellesi pahvipäisen kepparin kesän heppaleikkeihin! Ratsastustaitojasi voit testata kepparien omalla esteradalla. Tervetuloa kaikki isot ja pienet heppahöperöt!”