Uutisia

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaalia vietetään perjantaina 17.5. remontissa olevalla Hämeentiellä. "Hämeentie remontti kukkii" -tapahtumassa alkaen klo 14 pääsee muun muassa työmaakierroksille Hämeentien työmaa-alueelle. Kierroksilla, joilla tutustutaan muun muassa työkoneisiin ja eri työvaiheisiin alkavat klo 14, 15, 16, 17 ja 17.30 Destian teltalta Alli Tryggin puiston viereltä. Kierroksilla voi myös katsoa miltä katuremontti näyttää kaivinkoneen ohjaamosta käsin.
Kallio Kukkii -festivaali on avannut jo neljännesvuosisadan ajan Helsingin festivaalikesän. Vuonna 1994 alkaneesta pienestä puistotapahtumasta on vuosien saatossa kasvanut Kallion oma, monitaiteellinen 10 päiväinen kaupunkifestivaali, joka koostuu Kallion alueen erilaisten toimijoiden itsenäisesti toteuttamista yksittäisistä tapahtumista. Festivaalia koordinoi Kallion Kulttuuriverkosto
Herra Elanto on vuonna 1930 valmistunut suomalainen mykkä mainoselokuva, jonka ohjasi Erkki Karu. Elokuva tehtiin Osuusliike Elannon tilauksesta.
Haluaisitko päästä ratsastamaan ikiomalla keppihevosella, nyt se on mahdollista, kun Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää Kepparityöpajan Lastentarhamuseossa Kukkii -viikolla 14.5.
Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen sisällissodasta. Kallio oli tämän traagisen tapahtumasarjan yksi päänäyttämöistä. Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali 2018 muistaa näitä järkyttäviä kuukausi kahdella näyttelyllä. Myös Siltasaaren -kaupunkipolun avauskävelyllä sivutaan aihetta sekä Kaupunginmuseon järjestämillä kierroksilla.
Laulaja-lauluntekijä Nikolai Blad julkaisee uuden levyn ’Kotiinpaluu’ Kallio Kukkii –viikon avausiltana teatteri Kalliossa. Kotiinpaluu on Bladin viides albumi. Omaperäinen trubaduuri julkaisi ensimmäisen albuminsa jo 1990-luvun puolivälissä ja on siitä lähtien tehnyt musiikkia omilla ehdoillaan, valtavirran ulkopuolella. Blad on tullut tunnetuksi myös vanhojen tangojen tulkitsijana.
Helsingin kulttuuriteko 2013 -palkinto on myönnetty Kallion Kulttuuriverkoston järjestämille tapahtumille. Verkosto kokoaa vuosittain Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -festivaalit sekä Kallion kävelyfestivaalin.
Kallio Kipinöi –festivaalin suojelija Tuomari Nurmio on valmis palaamaan stadiin. Toimittaja ja KKV:n aktiivi Arja Aho kävi jututtamassa Tuomari ”Hande” Nurmiota.
Tämän kesän omatoimikävelyoppaassa seurataan yhden Suomen rikoshistorian merkillisimmän tapauksen vaiheita 1930-luvun Kalliossa. Samalla selviää mistä tulee sanonta ”Jäljet johtavat sylttytehtaalle”.
RSS ATOM