Tilauskävelyt

Kallion Kulttuuriverkoston kaupunkioppaat tarjoavat opastettuja kävelyretkiä Suur-Kallion alueella. Tykypäiviin, virkistyspäiviin, syntymäpäiviin, yksityistilaisuuksiin. Kierroksilla tutustutaan Kallioon pintaa syvemmältä ja jopa ihan uusista ja yllättävistä näkökulmista.

Opastetut kierrokset sopivat myös osaksi koulujen ympäristö- ja kulttuurikasvatusta.

 

Esimerkkejä kierroksita:

Kallio –kierros pitää sisällään perusesittelyn Kalliosta, tutustumme muun muassa arkkitehtuuriin, historiaan ja alueen merkkihenkilöihin. Kierros räätälöidään tarvittaissa myös tilaajan toiveiden mukaiseksi.

Kallion arkkitehtuuri -kierros

Kierros esittelee Kallion kulmien arkkitehtuuria - mukana paljon tuntemattomampia helmiä.

Enemmän ja vähemmän kiellettyjä kuppiloita Kalliossa -kävely

Kierros esittelee Kallion seudun kahvila- ja ravintolahistoriaa 1900-luvun alusta 1970-luvulle. Aiheensa mm. etsivän keskuspoliisiin tarkkailemat ravintolat 1920- ja 30-luvulla.

Paskatorni ja hanhiparvi – hulvattoman hauska taidekävelykierros Kallion ja Sörnäisen seudun julkisten taideteosten pariin.

Tuhat ja yks porrasta Kalliossa.  Korkeuserojen Kalliossa portaita riittää. Portaat on myös hyvää kuntoilua. Yksi porras vastaa kymmentä askelta tasamaalla. Portaisiin liittyy myös tarinoita, jotka ovat myös samalla osa Kallion historiaa. Ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Jäljet johtavat sylttytehtaalle –kävely - Salatiedettä ja muita outoja tarinoita Kallion kulmilta. Hyytävä kierros Kallion seudun kaduilla, kierroksen keskiössä on 1930-luvun Tattarisuon ruumislöydöt ja kuinka tarina liittyy itäiseen kantakaupunkiin. Ei suositella lapsille.

Pimenneet valkokankaat -kävely. Kallion elokuvateattereiden historiaa esittelevä kierros.

Sörnäisten teollisuuden perintö -kierrokset.  Kolme eri kierrosta esittelee Sörnäisten, Vallilan ja Hermannin teollisuusalueiden historiaa ja nykypäivää.

Rakentamaton Kallio -kävely. Jos suunnitelmat olisivat menneet toisin Kallio näyttäisi aivan erilaiselta. Kierros esittelee toteutumattomia ja keskeneräiseksi jäänneitä rakennus- ja kaupunkisuunnitelmia.

Alppila - Urbaani idylli. Kävelykierros Alppilaan esittelee kaupunginosan historiaa, arkkitehtuuria, puistoja, merkkihenkilöitä.

Kävelyjen kesto noin 90 minuutista kahteen tuntiin.

Kallio –kävelykierroksia myös lapsille!

Kallion Kulttuuriverkosto järjestää myös esikoulu- ja ala-asteikäisille suunnattuja Kallio –kävelykierroksia. Kierros sisältää Kallion historiaa ja arkkitehtuuria helppotajuisesti. Kierros kestää noin tunnin ja hinta neuvotellaan  kierroskohtaisesti.

Hinta ja muut tiedustelut: kallion.kulttuuriverkosto@gmail.com