Back to All Events

Kallion elokuvateatterit vanhoissa valokuvissa -kierros

Aloituspaikka: Auditorio, Kalliolan setlementtitalo, Sturenkatu 11
Aika: su 27.10. klo 13 -1 5
Facebook-tapahtuma

Helsinkiä on pidetty aikoinaan pohjoismaiden parhaana elokuvateatterikaupunkina. Kallion kaupunginosassakin on toiminut kaikkiaan yli 30 elokuvateatteria. Elokuvateattereiden kulta-aika päättyi jo 1960-luvulla, ja monet elokuvateatterit ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen. Kallion elokuvateatterihistoria on tallennettuna vanhoihin valokuviin.

Kallion elokuvateatterit vanhoissa valokuvissa -kierros esittelee oppaan johdolla Kallion elokuvateatterihistoriaa ja muutosta. Kierroksella tarkastellaan vanhoja elokuvateattereita esittäviä valokuvia niiden kuvauspaikoilla ja valokuvataan, miltä paikat näyttävät nykyään. Kierros on ilmainen ja kaikille avoin. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Kokoonnumme kierroksen aluksi Kalliolan setlementtitalon auditorioon kuulemaan ennen ja nyt
-valokuvaamisesta ja siihen käytössä olevista apuvälineistä. Kuvausvälineeksi kannattaa ottaa mukaan oma puhelin tai kamera.

Oppaana kierroksella toimii tietokirjailija ja kaupunkiopas Juhani Styrman, joka on erikoistunut korttelikinojen ja Kallion historiaan. Kierros kuuluu kuuden kierroksen sarjaan, jossa tutustutaan eri kaupunginosien muutokseen valokuvien avulla.

Kierros on osa Wikimedia Suomen Helsinki Rephotography -hanketta, jossa kannustetaan kaupunkilaisia tutustumaan Helsinkiin vanhojen valokuvien avulla. Wikimedia Suomi kerää osana hanketta Ajapaik-sivustolle kuvia, jotka on otettu vanhojen valokuvien kuvauspaikoilta.

Lähde kävelyretkelle etsimään historiallisten valokuvien Helsinkiä!

Lisätietoja:
http://wikimedia.fi
https://ajapaik.ee

Lataa Ajapaik-sovellus puhelimeesi:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ee.ajapaik.android