Back to All Events

Vanhojen valokuvien Alppila -kävelykierros

Aloitus: Naapuruustila 2, Kalliolan setlementtitalo, Sturenkatu 11.

Aika: ti 22.10. klo 13-15

Kierros on osa Wikimedia Suomen Helsinki Rephotography -hanketta, jossa kannustetaan kaupunkilaisia tutustumaan kaupunkiin vanhojen valokuvien avulla. Wikimedia Suomi kerää osana hanketta Ajapaik-sivustolle kuvia, jotka on otettu vanhojen valokuvien kuvauspaikoilta. Alppilan reitti kuuluu kuuden kierroksen sarjaan, jossa tutustutaan eri kaupunginosien muutokseen valokuvien avulla.

Vanhojen valokuvien Alppila -kierros esittelee oppaan johdolla Alppilan kulttuurihistoriaa ja muutosta. Kierroksella tarkastellaan vanhoja valokuvia niiden kuvauspaikoilla ja valokuvataan, miltä paikat näyttävät nykyään.

Kokoonnumme kierroksen aluksi Kalliolan setlementtitalon Naapuruustila 2:een kuulemaan ennen ja nyt -valokuvaamisesta ja siihen käytössä olevista apuvälineistä. Kuvausvälineeksi kannattaa ottaa mukaan oma puhelin tai kamera. Oppaana kierroksella toimii Seija Sihvonen.

Yhteistyössä Kallion Kulttuuriverkoston kanssa järjestettävä kierros on ilmainen ja kaikille avoin. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Lähde kävelyretkelle etsimään historiallisten valokuvien Helsinkiä!

Lisätietoja:
http://wikimedia.fi
https://ajapaik.ee

Lataa Ajapaik-sovellus puhelimeesi:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ee.ajapaik.android