Back to All Events

Viherkasvivaihtajaiset

Paikka: Kalliolan setlementtitalon aula, Sturenkatu 11, 00530 Helsinki

Kyllästyttävätkö entiset viherkasvisi? Haluaisitko kokeilla uusia kasvilajeja? Tai pitäisikö sinun löytää viherkasveillesi hyvä koti ennen pidempää ulkomaanmatkaa tai muuttoa ulkomaille? Entä onko nurkkiisi kertynyt erilaisia kukkaruukkuja enemmän kuin omiksi tarpeiksi? Tässä on tilaisuutesi!

Viherkasvivaihtajaisia varten Kalliolan setlementtitalon aulaan varataan järjestäjien toimesta pöytätilaa, mutta osallistujat tuovat mukanaan pöydille tarvittavat suoja-alustat (vahakangasta, sanomalehtiä, pahvilaatikoita tms.) sekä kasvien pakkaamiseen tarvitsemansa kassit, suojapaperit jne.

Vaihtotapahtuma tarkoittaa, että jos tuot tarjolle vaikka kolme kasvia, voit halutessasi ottaa saman määrän kasveja tilalle. Sama pätee ruukkuihin. Eli kasvi kasvista ja ruukku ruukusta. Pelkkä lahjoittaminen on tietenkin myös mahdollista.

Viherkasvivaihtajaisten säännöt ovat seuraavat:

1. Tuo tapahtumaan vain eläviä ja terveitä (ötökättömiä, homeettomia jne.) kasveja sekä ehjiä ja käyttökelpoisia kukka- ja suojaruukkuja. Huom! Tapahtuman järjestäjät eivät vastaa kasvien ja ruukkujen laadusta.

2. Pakkaa kasvit sään mukaisesti kuljetusta varten siten, etteivät ne palellu tai katkeile.

3. Jos haluat tuoda tapahtumaan pistokkaita, juurruta pistokkaat valmiiksi tai leikkaa ne vasta tapahtuma-aamuna tuoreuden säilyttämiseksi. Suojaa pistokkaat hyvin ja kääri juuret kosteaan paperiin sekä muoviin siten, ettei vettä valu ympäriinsä.

Tapahtumasta mahdollisesti yli jääneet kasvit ja ruukut jäävät yhteiseksi iloksi Kalliolan setlementtitalon aulaan ja naapuruustiloihin eli niitä ei tarvitse kantaa takaisin kotiin. 😊

Tervetuloa viettämään vihertävää sunnuntai-iltapäivää!

Earlier Event: March 29
Kädentaitomateriaalit vaihtoon
Later Event: April 26
Kädentaitomateriaalit vaihtoon