Uutisia

Ikuista itsesi keinumassa Kallion kaduilla

4.4.2014
Kukapa miestä ei olisi lapsena rakastanut keinumista, sitä vauhtia ja vapauden tunnetta. Harvalta kuitenkaan löytyy itsestään kuvaa keinumassa, mutta onneksi sellainen on nyt vihdoin mahdollista saada. Valokuvaaja Minna Koponen etsii vapaaehtoisia kuvattavia Keinujat –kuvasarjaan.

Kallion Kulttuuriverkosto avasi verkkokaupan

22.3.2014
Avasimme verkkokaupan, josta voit ostaa muun muassa virallisia Kallio Kukkii -tuotteita ja Kallion Kulttuuriverkoston julkaisuja. Tervetuloa shoppailemaan!

Tulossa: Uudet upeat Kallio Kukkii -kangaskassit

13.3.2014
20. kerran järjestettävän Kallio Kukkii -tapahtuman uuden ilmeen takana on kuvittaja ja graafikko Minna Mäkipää.

Kallio Kukkii –festivaalilla on uusi ilme

10.3.2014
Kallio Kukkii –kaupunkifestivaali uusi juhlavuoden kunniaksi graafisen ilmeensä. Uuden ilmeen juhlavuoteen loi kuvittaja ja graafinen suunnittelija Minna Mäkipää.

Avoimet pihat - Kallio kukkii taloyhtiöissä

25.2.2014
Kutsumme alueen taloyhtiöt mukaan luomaan keväistä juhlavuoden tunnelmaa, yhteistä kaupunkijuhlaa. Kukin taloyhtiö voi osallistua kaupunkifestivaaliin (9.-18.5.) omalla luovuudellaan, näkemyksellään ja täysin itsenäisin päätöksin. Osallistuminen voi olla avoimet ovet sisäpihalle, pihajuhla, talon historiaa ulkoseinässä, kukkaistutuksia, piirustuksia. Aihepiiri on vapaa. Reilun viikon kestävään juhlafestivaaliin voi osallistua vaikka vain lyhyenkin ajan tai itse määrittelemällään kellonajalla.

Palkittu Kallion kävelyfestivaali keskustelee

17.2.2014
Kallion kävelyfestivaalin talvikausi pitää sisällään kävelyfestivaalin teemaan sopivia keskusteluja ja luentoja. Helmikuussa, 26.2. klo 18.00, kävelyfestivaalin vieraana on kulttuurimaantieteilijä ja valokuvaaja Mikko Itälahti. Hänen aiheena on ”Hidas matkustaminen ja arkinen lähiympäristö romanttisena seikkailuna”. Itälahti pohtii arkisen lähiympäristön esteettistä kokemista kävellen, pyöräillen ja junalla matkustaen. Esitelmä tukeutuu Itälahden valokuviin hänen tutkimusretkiltään Helsingissä ja Euroopassa. Hänen perinteisillä filmikameroilla ottamat kuvat ovat saaneet kiitosta.

Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -festivaalit ovat Helsingin kulttuuriteko 2013

21.1.2014
Helsingin kulttuuriteko 2013 -palkinto on myönnetty Kallion Kulttuuriverkoston järjestämille tapahtumille. Verkosto kokoaa vuosittain Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -festivaalit sekä Kallion kävelyfestivaalin.

Kallio Kukkii täyttää 20 vuotta

3.1.2014
Kallion omaleimainen kaupunkifestivaali Kallio Kukkii täyttää 20 vuotta. Kallio Kukkii on Helsingin vanhin yhtämittaisesti toiminut kaupunkikulttuuriviikko. Kymmenen päivää kestävä festivaali pitää sisällään noin 150 yksittäistä tapahtumaa ja samalla Suomen suurin kulttuuriviikko.

Kallion Kulttuuriverkostolle valittiin uusi hallitus

28.11.2013
Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ellinoora Auvinen. Muiksi hallituksen jäseniksi vuodelle 2014 nimettiin Arja Aho, Maria Aspinen, Saara Vanhala, Pirita Viita-Aho ja Maiju Rohkea. Varajäseninä toimivat Mikko Kettunen ja Sanna Mäkelä.

Kallio Kipinöi –viikolla yli 20 000 kävijää.

26.11.2013
Sunnuntaina 24. 11. päättynyt Kallio Kipinöi –kaupunkifestivaali keräsi yli 20 00 kävijää. Noin sadan tapahtuman festivaalin yksittäisiä yleisömenestyjiä olivat musiikkiteatteri Kapsäkin tapahtumat, muun muassa Kansi auki Piano Jazz Festivaali.

Kallio Kukkii 9.-18.5.2014

Kallio Kukkii toukokuussa 20. kerran. Helsingin vanhin yhtämittaisesti järjestetty kaupunginosafestivaali tarjoilee elämyksiä yli 150 yksittäisessä tapahtumassa.

 

Toukokuussa Kallio Kukkii yli sadan kulttuuritapahtuman voimin. Helsingin vanhin yhtämittaisesti järjestetty kaupunkifestivaali kokoaa yhteen musiikkia, teatteria, näyttelyitä, runoutta, opastuksia, performanssia, taidetta, työpajoja ja luentoja eri järjestäjiltä. Tunnelmaa luo yli 20 000 kävijää 10 päivän aikana.