Uutisia

Kukapa miestä ei olisi lapsena rakastanut keinumista, sitä vauhtia ja vapauden tunnetta. Harvalta kuitenkaan löytyy itsestään kuvaa keinumassa, mutta onneksi sellainen on nyt vihdoin mahdollista saada. Valokuvaaja Minna Koponen etsii vapaaehtoisia kuvattavia Keinujat –kuvasarjaan.
Kallio kukkii 20 vuotta juhlavuoden kunniaksi Harjun nuorisotalo järjestää Dallapénpuistossa kaksi päiväisen rennon koko perheen Play Piknik puisto –tapahtuman viikonloppuna 17.5.- 18.5. klo 12 -18.
Kulttuuritempauksessa kaupunkilaiset saavat liput tietämättä mihin esitykseen he ovat menossa. Ennakkoon paljastetaan vain esityskaupunki, päivämäärä ja alkamisaika. Liput kaikkiin tempauksessa mukana oleviin teatteri-esityksiin, konsertteihin ja tanssiesityksiin maksavat vain 5 euroa. Pääsylippujen arvo on 8-45 €.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan. Suomessa tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun 12.-14.9.2014.
20. kerran järjestettävän Kallio Kukkii -tapahtuman uuden ilmeen takana on kuvittaja ja graafikko Minna Mäkipää.
Kallio Kukkii –kaupunkifestivaali uusi juhlavuoden kunniaksi graafisen ilmeensä. Uuden ilmeen juhlavuoteen loi kuvittaja ja graafinen suunnittelija Minna Mäkipää.
Taide Kaikki Alla on festivaali, jossa kuka tahansa voi kahden päivän ajan tehdä taidetta ja tuoda sitä esille – kotona, kadulla, puistossa.
Kutsumme alueen taloyhtiöt mukaan luomaan keväistä juhlavuoden tunnelmaa, yhteistä kaupunkijuhlaa. Kukin taloyhtiö voi osallistua kaupunkifestivaaliin (9.-18.5.) omalla luovuudellaan, näkemyksellään ja täysin itsenäisin päätöksin. Osallistuminen voi olla avoimet ovet sisäpihalle, pihajuhla, talon historiaa ulkoseinässä, kukkaistutuksia, piirustuksia. Aihepiiri on vapaa. Reilun viikon kestävään juhlafestivaaliin voi osallistua vaikka vain lyhyenkin ajan tai itse määrittelemällään kellonajalla.
Kallion kävelyfestivaalin talvikausi pitää sisällään kävelyfestivaalin teemaan sopivia keskusteluja ja luentoja. Helmikuussa, 26.2. klo 18.00, kävelyfestivaalin vieraana on kulttuurimaantieteilijä ja valokuvaaja Mikko Itälahti. Hänen aiheena on ”Hidas matkustaminen ja arkinen lähiympäristö romanttisena seikkailuna”. Itälahti pohtii arkisen lähiympäristön esteettistä kokemista kävellen, pyöräillen ja junalla matkustaen. Esitelmä tukeutuu Itälahden valokuviin hänen tutkimusretkiltään Helsingissä ja Euroopassa. Hänen perinteisillä filmikameroilla ottamat kuvat ovat saaneet kiitosta.
Helsingin kulttuuriteko 2013 -palkinto on myönnetty Kallion Kulttuuriverkoston järjestämille tapahtumille. Verkosto kokoaa vuosittain Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -festivaalit sekä Kallion kävelyfestivaalin.
Kallion omaleimainen kaupunkifestivaali Kallio Kukkii täyttää 20 vuotta. Kallio Kukkii on Helsingin vanhin yhtämittaisesti toiminut kaupunkikulttuuriviikko. Kymmenen päivää kestävä festivaali pitää sisällään noin 150 yksittäistä tapahtumaa ja samalla Suomen suurin kulttuuriviikko.
Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ellinoora Auvinen. Muiksi hallituksen jäseniksi vuodelle 2014 nimettiin Arja Aho, Maria Aspinen, Saara Vanhala, Pirita Viita-Aho ja Maiju Rohkea. Varajäseninä toimivat Mikko Kettunen ja Sanna Mäkelä.
Sunnuntaina 24. 11. päättynyt Kallio Kipinöi –kaupunkifestivaali keräsi yli 20 00 kävijää. Noin sadan tapahtuman festivaalin yksittäisiä yleisömenestyjiä olivat musiikkiteatteri Kapsäkin tapahtumat, muun muassa Kansi auki Piano Jazz Festivaali.
Kallio Kipinöi –avajaistapahtuma järjestetään Filippiinien taifuuni uhrien tukemiseksi.
Kallio Kipinöi –festivaalin suojelija Tuomari Nurmio on valmis palaamaan stadiin. Toimittaja ja KKV:n aktiivi Arja Aho kävi jututtamassa Tuomari ”Hande” Nurmiota.
Reporters –trion kanssa levyntekoon valmistautuvan pianisti Antti Kujanpään ohjelmistosuositukset sisältävät nuoren polven muusikoiden taidonnäytteitä sekä maailman kärkiurkureihin kuuluvan ruotsalaisen Gunnar Idenstamin konsertin. Kujanpää aikoo myös piipahtaa Hytösen puotiin saamaan uusia muotivinkkejä.
Karismaattisen laulaja Emma Salokosken Kallio Kipinöi–poiminnat tuovat valoa pimeään, aivan niin kuin nimensä mukaisesti teki hänen edellinen Emma Salokoski Ensemble:n albumikin. Salokosken ohjelmistosuosikit sisältävät nykypäivän mindfullnessia, kahden herkän mieslaulajan konsertin sekä vinkin miestenpäivän juhlistamiseksi teatterin maailmassa.
Oletko jo ehtinyt tutustua KAVAn (Kansallinen audiovisuaalinen arkisto) moderniin Kino Tulioon Sörnäisissä? Kallio Kipinöi -kaupunginosafestivaalin aikana ma 18.11. siihen on taas mahdollisuus, kun KAVA järjestää näytöksen Mikko Niskasen tenhoavasta nuoruuskuvauksesta Käpy selän alla (1966).
Pyysimme muusikko Aili Ikosta valitsemaan Kallio Kipinöin tämän vuoden ohjelmistosta kolme häntä kiinnostavaa tapahtumaa. Laulun lahjallaan koko Suomen kansan valloittanut Ikonen valottaa suositusten kautta hieman omia kiinnostuksen kohteitaan ja vapaa-ajan intressejä. Mukana on myös vinkki joululahja-ideoiden kanssa painiskeleville.
Arvostetun jazz-tunnustuksen, Yrjö-palkinnon, on saanut pianisti ja säveltäjä Kari Ikonen saapuu Kansi Auki – Jazz Piano Festivaleille ja esintyy Kipinöi –viikon avajaipäivänä 15.11. musiikkiteatteri Kapsäkissä.
RSS ATOM