Uutisia

Kallio Kipinöi rakentaa kulttuurisiltoja maailmalle kun kaksi Euroopan-kiertueeseen kuuluvaa konserttia kuullaan Kalliossa. Kallion kulttuuriviikoille saapuu tuvalaiset kurkkulaulun mestarit Otkun Dostai ja Choduraa Tumat. He päättävät Euroopan kiertueensa Club Libertén lavalle 19.11.
Anne Nielsen (laulu) ja Merja Ikkelä (harmonikka) esittävät ranskalaishenkisiä lauluja ravintola Toverissa, Castreninkatu. 3, to 7.11. klo 20. Vapaa pääsy!
Tonos-yhtye aloittaa Silkkiteiltä –konserttikiertueen Teatteri Kallion lavalta keskiviikkona 23.10.
Leena Pyylampi ja Tuija Jormakka esittävät Sylin täydeltä –dialogin Kallio Kipinöi –viikolla teatteri Kalliossa lauantaina 23.11. klo 14.00 ja toinen esitys on klo 19. Vuoden 2013 kiertueilla Leena Pyylampi julkaisee esityksen lauluista koostuvan levyn: Silitä vielä -lauluja lemmen vuoristoradalta.
Kallion Musiikkikoulu muuttaa Castreninkadulta uusin tiloihin Agricolankadulle lokakuussa. Kallio Kipinöi –viikolla sunnuntaina 17.11. klo 12-16 Kallion Musiikkikoulun kannatusyhdistys ry järjestää uusissa tiloissa Avoimet ovet –tapahtuman. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua koulun uusiin tiloihin ja tapahtumassa kuullaan musiikkikoulun oppilaiden musiikkiesityksiä. Kallion Musiikkikoulun uusi osoite on Agricolankatu 4.
Alppiharjussa syksyllä aloittanut musiikkiteatteri Bolero tuo Kallio Kipinöi -viikolle tuulahduksen suoraan maailmanhuipulta, kun Boleron lavalla nähdään Pietarin Mariinski-teatterin artisteja. Luvassa kabaree-tyylistä menoa sekä oopperan ja operetin klassikkoesityksiä.
Kaikki tuntevat karhupatsaan Karhupuistossa. Mutta moniko huomaa,että Paasipuistossa Siltasaaressa on puolen kymmentä muutakin teosta, kuin Nyrkkeilijä-patsas? Kaupungin julkinen tila on yhtä taidenäyttelyä. Kallion kävelyfestivaali lähtee lokakuun kävelyllä löytöretkelle Kallion ja Sörnäisten alueen tuntemattomampien ja uudempien teosten pariin.
Onko poliittinen teatteri pessimismiä vai realismia? Tekevätkö kokoomusnuoret nyt huomispäivän poliittista teatteria? Ja miksi juuri Voima-lehden vaikuttajat tekevät poliittista teatteria? Keskiviikkona 9.10. Teatteri Kalliossa vieraana on Voima-lehden vt. päätoimittaja Jari Hanska.
Kallio Kipinöi -kaupunkifestivaali järjestetään 15.11. - 24.11. Festivaali koostuu itsenäisesti tuotetuista tapahtumista. Ohjelmasisällön muotoa ei ole rajattu, se voi olla esimerkiksi näyttely, esitys, konsertti, keskustelu, työpaja tai esitelmä. Tapahtumia voivat tuottaa kaikki Kallion ja sen lähialueilla toimivat yksityiset henkilöt, järjestöt, erilaiset yhteisöt jne.
Kallio Kipinöi -kaupunkifestivaali järjestetään 15.11. - 24.11. Festivaali koostuu itsenäisesti tuotetuista tapahtumista. Kallion Kulttuuriverkosto kokoaa ohjelmat ja julkaisee tapahtumatiedot Kallio Kipinöi –ohjelmalehdessä. Tarjoamme edullista ilmoitustilaa ja näkyvyyttä Kallio Kipinöi -tapahtumalehdessä. Tiedustelut: kallion.kulttuuriverkosto(att)gmail.com
Uudistuksen myötä sivuista tuli entistä selkeämmät ja visuaalisemmat. Annathan palautetta sivuista ja niiden sisällöstä, niin autat meitä tekemään niistä vielä entistäkin paremmat.
Kallion kävelyfestivaali järjestää yhteistyössä OpenHouseHelsingin kanssa retken toteutumattomien visioiden Kallioon 15.9.
Tämän kesän omatoimikävelyoppaassa seurataan yhden Suomen rikoshistorian merkillisimmän tapauksen vaiheita 1930-luvun Kalliossa. Samalla selviää mistä tulee sanonta ”Jäljet johtavat sylttytehtaalle”.
Sunnuntaina päättynyt kymmenpäiväinen Kallio kukkii -tapahtuma keräsi 20 000 kävijää. Päätöspäivän uudistuneessa Dallapénpuiston-tapahtumassa sekä katuparaatissa oli mukana arviolta 5 000 ihmistä.
RSS ATOM