Kirjailta - Komendantti, Vieraan kirjailija Pauliina Lindholm.

Kuva: Arto Viikari
Kuva: Arto Viikari
Aika: 12.2.2018 klo 18:00
Paikka: Ex Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28

Kirjailta 12.2. klo 18: Komendantti, Vieraan kirjailija Pauliina Lindholm. Komendantti on vuonna 1962 syntyneen Lindholmin esikoisteos, joka voitti Suomi 2017 -romaanikilpailun.

 

Pauliina Lindholm (s. 1962) on helsinkiläinen graafikko, joka innostui kirjoittamisesta muutama vuosi sitten Kallion kirjoittajakoulussa ja Jyrki Vainosen novellikurssilla. Hän voitti Suomi 2017-romaanikilpailun nyt julkaistavalla esikoisromaanillaan Komendantti, joka kertoo Augustin Ehrensvärdistä.

Komendantti

Viaporin vallit 1748. Loistokas romaani sytyttää eloon komendantin kamppailut itseään, olosuhteita ja virkamiehiä vastaan.

Oppinut maailmanmies Augustin Ehrensvärd vastaa suunnittelemansa, ennen näkemättömän linnoituksen rakennustöistä Viaporin liejuisella työmaalla, joka etenee tuskallisen hitaasti. Hankkeen rahoitus on alati vaakalaudalla, sotien väsyttämät ruotumiehet sairastelevat ja piskuisen kaupungin virkamiehet kieroilevat.

Itämaan puolustuksen tärkeyttä ei Tukholmassa ymmärretä. Ehrensvärd on strategioineen yksin, vaikka Venäjän uhka on todellinen.

Meri ja saaren luonto muovautuvat hänelle vapauden maisemaksi. Unissaan komendantti kuulee naisen naurun, joka ei jätä häntä rauhaan.