Kallio Kipinöi 2018 järjetetään 16.-25.11. 2018 ja Kallio Kukkii taas toukokuussa 2019. 10.5. - 19.5.

 

KALLIO KUKKII 2018 11.5. - 20.5.

Kallio Kukkii päivitetetyt ohjelmat (vasemalla ylhäällä), päiväkohtaiset ohjelmatiedot löytyvät klikkaamalla kunkin päivän kohtaa. Logot ja julisteet, ohjelmatietojen alla.

Kallio Kukkii on osa eurooppalaista kulttuurin peruskalliota

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali järjestetään nyt 24. kerran. Vuosi 2018 on merkkivuosi: on kulunut kaksi vuosikymmentä siitä, kun Harjun nuorisotalon järjestämä päivän mittainen pihatapahtuma laajeni 10 päivää kestäväksi monitaidefestivaaliksi.

Kallio Kukkii kerää vuosi vuoden jälkeen erilaiset paikalliset toimijat yhteen. Yli sadan tapahtuman ohjelmakokonaisuudesta koostuva monitaidefestivaali on ainutlaatuinen ilmiö.

Lähes neljännesvuosisadan ajan yhtämittaisesti toteutettu, perinteikäs Kallio Kukkii -festivaali on tänä vuonna myös osa eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuoden ohjelmaa. EuropeForCulture-teemavuotta vietetään tunnuksella ”Kulttuuriperintömme – kun mennyt kohtaa tulevan” ja sen tavoitteena on, että yhä useampi kansalainen tutustuisi Euroopan kulttuuriperintöön ja kiinnostuisi siitä.

Kallio Kukkii ei ratsasta kaupunkikulttuuritapahtumien trendin aallonharjalla, vaan nojaa ennen kaikkea perinteisiin ja pitkäjänteisiin perusrakenteisiin. Sellaisia ovat muun muassa Dallapénpuiston piknik, Kallio Kukkii -katuparaati, Kallion kävelyfestivaali ja lastenkulttuurin osalta Ebeneser-talon tarjonta. Festivaali uudistuu kuitenkin luontevasti vuosittain joukkoon liittyvien uusien tekijöiden myötä; heidän ansiostaan tapahtuma saa tuoretta energiaa ja sisältöä.

Tänä keväänä mukaan tulleista toimijoista merkittävin on kulttuurikeskus Caisa, jonka uusi koti sijaitsee Leipätehtaassa, Elannon korttelin sisäpihalla. Caisa aloittaa toimintansa uudessa osoitteessa virallisesti syksyllä, mutta haluaa tervehtiä kalliolaisia jo kevään Kallio Kukkii -tapahtumassa. Kulttuurikeskus kutsuu tapahtumayleisön Leipätehtaan pihajuhlaan lauantaina 12.5. klo 12–17 viettämään samalla festivaalinavajaisia.

Suvilahdessa 16.–19.5. järjestettävä kolmepäiväinen Loukko Fest -tapahtuma puolestaan esittelee tämän kevään toisen uuden tekijän, Alakulttuurikeskus Loukon.

Vuoden 2018 Kallio Kukkii -ohjelmassa näkyvät luonnollisesti myös sadan vuoden takaiset traagiset tapahtumat, mikä sopiikin erinomaisesti EuropeForCulture-teemavuoden tunnukseen. Sisällissotaa muistellaan näyttelyissä ja kävelykierroksilla. Esille nousee niin ikään kirjailija Alpo Ruuth (1943–2002), jonka nimeä kantava polku avataan keskiviikkona 16.5. kirjailijan lapsuuden maisemiin Sörkkaan. Suomen Lausujain Liitto kantaa kortensa kekoon ilahduttamalla yleisöä kaksipäiväisellä runorundilla Kallion kahviloissa.

Kallio Kukkii -festivaalin yhteisöllisyyden syvintä ydintä ovat tietenkin asukasaktiivien, erilaisten työryhmien, koulujen ja päiväkotien tuottamat ohjelmat, jotka toteuttavat samalla omalta osaltaan Kalliolan Setlementin keväällä 2018 lanseeraamaa Naapuruus on mielentila -kampanjaa.

Tervetuloa monimuotoisen eurooppalaisen kulttuuritarjonnan pariin!

Tapahtumiin, joissa ei ole mainintaa pääsymaksusta, on vapaa pääsy. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. Päivitetyt ohjelmatiedot vasemalla:  Kallio Kukkii ohjelmat 2018

Kallio Kukkii 2018 pressikuvia vasemalla: kuvagalleria.

Festivaalin tunnelmia sosiaalisessa mediassa hashtagilla #kalliokukkii2018

 

Uutisia

Leipätehdas Kukkii: Herra Elanto on hurmaava mykkäelokuva jota on kuvattu leipätehtaalla

11.5.2018
Herra Elanto on vuonna 1930 valmistunut suomalainen mykkä mainoselokuva, jonka ohjasi Erkki Karu. Elokuva tehtiin Osuusliike Elannon tilauksesta.

Keppihevosten synnytyslaitos perustetaan Kallio Kukkii - viikolla Lastentarhamuseoon

10.4.2018
Haluaisitko päästä ratsastamaan ikiomalla keppihevosella, nyt se on mahdollista, kun Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää Kepparityöpajan Lastentarhamuseossa Kukkii -viikolla 14.5.

Sadan vuoden takaiset tapahtumat näkyvät myös Kallio Kukkii 2018 ohjelmistossa

9.4.2018
Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen sisällissodasta. Kallio oli tämän traagisen tapahtumasarjan yksi päänäyttämöistä. Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali 2018 muistaa näitä järkyttäviä kuukausi kahdella näyttelyllä. Myös Siltasaaren -kaupunkipolun avauskävelyllä sivutaan aihetta sekä Kaupunginmuseon järjestämillä kierroksilla.

Kallio Kukkii artisteja: Nikolai Blad ja arkipäivän surrealismia

5.5.2017
Laulaja-lauluntekijä Nikolai Blad julkaisee uuden levyn ’Kotiinpaluu’ Kallio Kukkii –viikon avausiltana teatteri Kalliossa. Kotiinpaluu on Bladin viides albumi. Omaperäinen trubaduuri julkaisi ensimmäisen albuminsa jo 1990-luvun puolivälissä ja on siitä lähtien tehnyt musiikkia omilla ehdoillaan, valtavirran ulkopuolella. Blad on tullut tunnetuksi myös vanhojen tangojen tulkitsijana.

Kallion Kulttuuriverkosto avasi verkkokaupan

20.4.2014
Avasimme verkkokaupan, josta voit ostaa muun muassa virallisia Kallio Kukkii -tuotteita ja Kallion Kulttuuriverkoston julkaisuja. Tervetuloa shoppailemaan!
Kallio Kukkii 2018 on Euroopan kulttuuriperinnön teemavuoden ohjelmaa

 

 

Toukokuussa Kallio Kukkii yli sadan kulttuuritapahtuman voimin. Helsingin vanhin yhtämittaisesti järjestetty kaupunkifestivaali kokoaa yhteen musiikkia, teatteria, näyttelyitä, runoutta, opastuksia, performanssia, taidetta, työpajoja ja luentoja eri järjestäjiltä. Tunnelmaa luo yli 20 000 kävijää 10 päivän aikana. Kallion Kulttuuriverkosto toimii tapahtuman pääjärjestäjänä. Lue lisää!

Tue Kallion kulttuuriviikkoja!
Voit tukea toimintaa liittymällä Kallion Kulttuuriverkoston jäseneksi. Jäsenmaksu on vuonna 2017 10 euroa. Liity jäseneksi: kallion.kulttuuriverkosto@gmail.com. Lue lisää!