Vanhojen valokuvien Alppila -kierros ti 22.10. klo 13-15

Alppilan historiasta löytyy talkoohengen voimannäyttöjä, hulppeaa ravintolaelämää, puistoja, musiikkia ja tanssilavoja. Kaupunginosa on saanut nimensä alppimaisista maisemista ja siellä kohosikin aikoinaan hyppyrimäki. Kaupunginosan historia on tallentunut vanhoihin valokuviin ja sen voi kokea vierailemalla valokuvien kuvauspaikoilla.

Vanhojen valokuvien Alppila -kierros esittelee oppaan johdolla Alppilan kulttuurihistoriaa ja muutosta. Kierroksella tarkastellaan vanhoja valokuvia niiden kuvauspaikoilla ja valokuvataan, miltä paikat näyttävät nykyään. Kokoonnumme kierroksen aluksi Kalliolan setlementtitalon Naapuruustila 2:een kuulemaan ennen ja nyt -valokuvaamisesta ja siihen käytössä olevista apuvälineistä. Kuvausvälineeksi kannattaa ottaa mukaan oma puhelin tai kamera.

Oppaana kierroksella toimii Kallion Kulttuuriverkoston puheenjohtaja ja kaupunkiopas Seija Sihvonen, joka tuntee Alppilan läpikotaisin. Kierros kuuluu kuuden kierroksen sarjaan, jossa tutustutaan eri kaupunginosien muutokseen valokuvien avulla. Yhteistyössä Kallion Kulttuuriverkoston kanssa järjestettävä kierros on ilmainen ja kaikille avoin. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Kierroksen aloitus klo 13: Naapuruustila 2, Kalliolan setlementtitalo, Sturenkatu 11

Facebook-tapahtuma

Alppilakierros.jpg
Kallion Kulttuuriverkosto